De multi-functionele powerplant

Ogreen Clean Machines

18.03.2016 -
  • Artikel
  • Review

Lente hangt in de lucht en daarmee krijg ik altijd zin om de natuur in huis te halen. En zeg nou zelf: Een plant die niet alleen mooi is, maar ook nog eens gezond, daar zeg je toch geen nee tegen? Enter the Ogreen Clean Machines!

Ogreen Clean Machines Ogreen Clean Machines

Deze naam hoorde ik voor het eerst toen ik op zoek was naar luchtzuiverende planten voor in de slaapkamer. Ik begon het gevoel te krijgen dat de lucht in de ruimte niet helemaal clean was, omdat ik steeds vaker wakker werd met een gevoel alsof er een kat op mijn gezicht had geslapen. Verkouden, kriebel in mijn keel en last van mijn ogen. Alsof de hooikoorts, waar ik al halfjaarlijks last van heb, mij het hele jaar door teistert. Tijd voor wat aircleaners dus!

Ogreen Clean Machines

De Ogreen Clean Machines halen onzuivere stoffen uit de ruimte en zetten dit om in gezonde lucht. Zo wordt de omgeving gezonder gemaakt, zodat jij je beter kan concentreren en je vitaler voelt. En daarnaast word je ook gewoon gelukkiger als je je omringt met mooie planten! De selectie plantjes zorgen voor 10 tot 30 vierkante meter schone lucht, tegenover de 2 vierkante meter die een ‘normale’ plant verschoont.

 

Gezonde plantjes dus. En een mooie vormgeving en vriendelijk totaalconcept waar ik heel blij van word. Maar waar ik het allervrolijkst van word, is hoe goed nagedacht is over de duurzaamheid van de plantjes.

 

 

Duurzame helden

De planten zijn volgens MPS-A standaarden gekweekt en daarnaast is de vrolijke verpakking van een duurzaam en eco-vriendelijk karton. Zelfs de sticker op de pot is bedrukt met natuurvriendelijke inkt. Terug naar de pot, die is dus van karton en dat is helaas niet compleet waterdicht. Geen probleem, Ogreen verkoopt de verpakking ook in een recycleerbare plastic variant.

 

Ik heb twee Ogreen planten gekocht bij studioRUIG in Eindhoven: de Legend en de Superb. Eén doet nu dienst in de slaapkamer en de ander staat in de zithoek te pronken. Ik vind ze echt héél erg mooi. En je kunt de plant overal kwijt: In z’n eentje in een mooie pot, of omringd door andere planten. Daarnaast passen ze in ieder interieurtype. Ik zou er zo nog meer in huis halen. Nu nog even afwachten of de werking zo fenomenaal is als beloofd 😉

Ogreen Clean Machines Ogreen Clean Machines Ogreen Clean Machines Ogreen Clean Machines Ogreen Clean Machines

Hoe vond je dit artikel?

Deel hem met je vrienden