Veggie lasagne met geitenkaas

Met gemak een dagje geen vlees

03.04.2016 -
  • Recept

Het is best lastig om binnen één huishouden een vegetariër en een alles-eter te hebben. Toen ik pescotariër (= geen vlees, wel vis) werd, was Mike bang dat ook hij eraan moest geloven. Maar deze lasagne heeft hem overtuigd: Zo nu en dan vegetarisch, is niet zo erg!

Veggie lasagne met geitenkaas Veggie lasagne met geitenkaas Veggie lasagne met geitenkaas

Ingrediënten

• Pakje groene lasagnebladen

• 2 el olijfolie

• 50 g bloem

• 0,25 l geitenmelk

• 150 g geraspte kaas

• 690 g Biologische Passata di pomodoro

• 2 takjes basilicum

• 400 g Italiaanse roerbak groenten

• 1 courgette

• 100 g verse geitenkaas

• Zwarte peper

 

Benodigdheden

• Sauspannetje

• Hapjespan

• Garde

• Diepe ovenschaal

 

Bereiding

Warm de oven voor op 180 ºC. Als eerste maak je de bechamelsaus. Hiervoor verwarm je 2 eetlepels olijfolie in een sauspannetje. Voeg de bloem toe en meng dit met de garde goed door de bloem. Dit mengsel is goed als het tussen je vingers een beetje korrelig aanvoelt. Voeg beetje voor beetje de melk toe en blijf dit met de garde goed doorslaan tot het mengsel dik wordt. Voeg dan 100 gram geraspte kaas toe. Goed blijven roeren.

 

Ondertussen bak je de groenten in de hapjespan. Voeg de pastasaus toe. Snijd de basilicum in hele fijne stukjes en voeg ook deze toe aan de saus. Giet nu de kaassaus bij de pastasaus en roer dit er goed doorheen. Breng op smaak met peper. Schil de courgette en maak hiervan met een kaasschaaf of aardappelschilmesje lange, dikke repen van. Pak de geitenkaas en breek deze in dobbelsteen-sized stukjes.

 

Nu ga je de lasagne opbouwen. Giet een laag van eenderde van de saus in de ovenschaal en strooi hier eenderde van de geitenkaas overheen. Leg de reepjes courgette hier overheen en sluit af met de lasagnebladen. Herhaal dit nog één keer. Giet als laatste de resterende saus, de geitenkaas en nog 50 gram geraspte kaas overheen en zet de lasagne in de oven. Zet de timer op 40 minuten. Laat de lasagne eerst 5 minuten afkoelen voordat je ‘m aansnijdt.

 

Buon appetito! “Ik mis het vlees eigenlijk niet echt,” aldus rascarnivoor Mike. Ik zeg missie geslaagd 😉

Veggie lasagne met geitenkaas

Hoe vond je dit artikel?

Deel hem met je vrienden