Dinner time in Denemarken

Bio, puur en smaakvol

21.05.2016 -
  • Hotspot

Goed eten in Kopenhagen is een piece of cake. De stad loopt over van hippe eetcafeetjes en restaurantjes die kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Overal ruik je de geur van écht puur eten, zoals het bedoeld is. Mijn favoriete plekjes op een rijtje…

Dinner time in Denemarken

Big Apple

Een fijn cafeetje om op te starten. Ze serveren er heerlijke grilled sandwiches, verse smoothies en ‘damn good coffee’. Big Apple zit enigszins verstopt bij de ingang van de Castle Gardens, maar het interieur is intens gezellig: Groen en robuust! Probeer de serrano sandwich en ga aan het raam zitten. Of bij lekker weer op het terras aan de straat.

 

Big Apple ApS

Kronprinsessegade 2

1306 København

big-apple.dk

Dinner time in Denemarken
Dinner time in Denemarken

Madklubben Bistro Royal

Madklubben is een restaurantketen met verschillende tentjes verspreid door Kopenhagen. Ieder restaurant een eigen thema, maar wat ze allemaal gemeen hebben zijn eigenwijze gerechten die puur zijn. Aan Kongens Nytorv is Bistro Royal gevestigd, een hip restaurant met een killer-interieur. Vega-tip: De avocadosalade met soja, sesam en koriander.

 

Madklubben Bistro Royal

Kongens Nytorv 26

1050 København

madklubben.dk

 

 

Mother

Bij Mother eet je traditionele Napolitaanse pizza’s, recht uit de houtoven. De meeste ingrediënten en wijn komen rechtstreeks uit Italië en de mozzarella wordt gemaakt van lokale, Kopenhaagse melk. En die versheid proef je! De pizza’s van Mother smaken als de real deal. Let op, je moet wel op tijd zijn of reserveren. Na zessen geldt een wachttijd van rond de 30 minuten. Maar het is het waard!

 

Mother Restaurant

Høkerboderne 9

1712 København

mother.dk

Dinner time in Denemarken
Dinner time in Denemarken

Café Mandela

Dit is voor mij misschien wel de grootste verrassing van het weekend geweest. Café Mandela is een ontzettend gezellige hangout. ‘s Avonds even lekker borrelen bij kaarslicht in een knus café met blokhut-gevoel. Op de binnenplaats zie je locals relaxen en muzikanten jammen. Ga hier ook vooral iets eten van de kaart. De gegrilde zalm is heerlijk!

 

Café Mandela

Onkel Dannys Plads 9

1700 København

cafemandela.dk

 

 

 

42Raw

Hier eet je de lekkerste vegetarische gerechten. Granola bowls, goedgevulde sandwiches, frisse salades, quinoaburgers en verse juices en smoothies. Daarnaast zijn in de winkel verschillende granen en koeken te koop. Of koop net als ik het 42Raw kookboek, om al dat lekkers ook thuis klaar te maken. Ik had de sandwich met avocado en chili mayo. Heerlijk! En Mike had, als rascarnivoor, zijn eerste quinoaburger. Vond ie ook lekker 😉

 

42Raw

Pilestræde 32

1112 København

42raw.dk

Dinner time in Denemarken
Dinner time in Denemarken

Kødbyens Mad & Marked

Kun je niet kiezen? Dan kun je iedere zaterdag en zondag terecht in Kødbyen, oftewel The Meatpacking District. In deze voormalige slagersbuurt bevinden zich alle hippe eettentjes (zoals ook Mother). In het weekend staat hier een foodmarkt met enorm veel variatie. Vlees van de grill, vietnamese springrolls, sappige burgers of heerlijke fish and chips. Neem er een biertje bij of een versgeperst sapje, en ga zitten aan één van de vele biertafels.

 

Kødbyens Mad og Marked

Flæsketorvet 100

1711 København

kødbyensmadogmarked.dk


Hoe vond je dit artikel?

Deel hem met je vrienden