Feestelijke cakepops

Een beetje passé maar oh zo goed!

04.05.2016 -
  • Recept

Ik weet het, deze hebben we al zo veel gezien: Cakepops. Maar sinds het moment dat ik ze in 2013 leerde kennen, maak ik ze graag! Als ik een feestje vier, zorg ik er namelijk graag voor dat er veel gehapt kan worden en een flinke taart vind ik dan zonde van de ‘buikruimte’ 😉 Het antwoord: de beetje passé maar oh zo feestelijke cakepop!

Feestelijke cakepops Feestelijke cakepops

Benodigdheden (40 cakepops)

• 650 gram chocoladecake

• 75 gram margarine

• 400 gram chocolade

• discodip

• 40 lollystokjes

• 40 mini-cupcakepapiertjes

 

Aan de slag

Het handige van deze cakpops is dat ze zo gemaakt zijn. Je verkruimelt de cake en mengt de kruimels met de margarine. Rol het mengsel tot kleine balletjes van ongeveer 2,5 cm dik. Smelt de chocolade en dip de lollystokjes tot 1 cm hier in. Steek de stokjes tot halverwege de chocoladebolletjes. Laat de chocolade even drogen, zodat de stokjes goed vastzitten in de cake.

Finishing touch

Als de chocolade gedroogd is, kun je de cakebolletjes één voor één in de chocolade dippen en met discodip besprinkelen. Zet ze ondersteboven op een klein cupcakepapiertje en knoop een strikje in het lollystokje. Zet ze op een mooie étagère en ze transformeren iedere tafel direct in een feestje! En daarom houd ik van cakepops 🙂

Feestelijke cakepops

Hoe vond je dit artikel?

Deel hem met je vrienden