DIY kapstok

Ontvang je gasten in stijl

12.06.2016 -
  • DIY

We woonden ongeveer een jaar in ons huis en hadden nog steeds geen kapstok. *schaam schaam*. Ik kon gewoon geen mooie kapstok vinden. Tot ik prachtige porseleinen deurknoppen vond en deze gewoon móest gebruiken. Dus, zoek je nog een kapstok? Handjes uit de mouwen, want deze eyecatcher doe je nooit meer weg!

DIY kapstok
DIY kapstok

Benodigdheden

• Plank FSC-gecertificeerd hout

• Vier deurknoppen

• Drie blokjes hout

• Schroeven

• Schroevendraaier

• Pluggen

• Boormachine

• Potlood

 

Voor de hangers nam ik per plank vier deurknoppen. Drie witte en één goude, voor een strak effect, maar wel met een knipoog. Verder kocht ik een plank hout van de breedte van de muur, plus iets extra’s om blokjes hout van te maken. Deze gaan als een soort plankhoudertjes aan de muur werken.

 

Aan de slag

Teken met een lijn af hoe hoog je de kapstok wil hangen. Neem de drie blokjes hout die de plank gaan dragen. Boor hier een gaatje in en plaats de blokjes op de uitgetekende lijn. Teken met een potlood door het gaatje de plek van de blokjes af. Boor nu de gaatjes in de muur en vul deze met een plug. Zet nu de blokjes voor de gaatjes en schroef ze vast in de muur. Verdeel de deurknoppen over de plank en boor in de plank gaatjes op de plekken waar je de knoppen wil plaatsen. Schroef de deurknoppen in de plank en plaats de plank over de houdertjes op de muur. Vastschroeven en klaar! 🙂

DIY kapstok DIY kapstok DIY kapstok

Hoe vond je dit artikel?

Deel hem met je vrienden