Een weekend op Best Kept Secret

Festival met een groen hart

24.06.2016 -
  • Hotspot

Geweldige indie-bands, ambachtelijk eten en bere-gezellige mensen. Vorig weekend was ik bij mijn favoriete festival van het jaar: Best Kept Secret in Hilvarenbeek. Een festival die de nadruk legt op duurzaam feesten. Drie dagen even wegdromen… En heel veel eten 🙂

Een weekend op Best Kept Secret Een weekend op Best Kept Secret

Knappe bands en Indie Karaoke

Een greep uit de line-up van dit jaar: Blossoms (bekend van 3FM-hit Charlemagne), Black Box Revelations (ook wel de Belgische Black Keys genoemd), The Slow Show (klinkt als Editors) en Editors zelf (ja, echt!). Voor mensen die zelf een liedje wilden zingen was er de Indie Karaoke met een ondersteunende band bestaande uit leden van o.a. De Staat, Indian Askin, Blaudzun en presentatie door de zanger van John Coffey. Lachen!

 

Muntloos betalen

Maar wat doet het festival dan precies voor duurzaamheid en milieubehoud? Op Best Kept Secret betaal je niet met muntjes. Geen duizenden stukjes plastic die altijd ergens blijven slingeren. Bij binnenkomst krijg je een polsbandje met een chip, die je kunt opladen bij de kassa. Bij het bestellen van je drankje of je hapje eten houd je de chip gewoon voor de scanner en wordt het bedrag vanzelf van je saldo afgehaald. Wat je na afloop nog overhoudt kun je via de website terug op je rekening laten storten.

Daarnaast wordt alle drank geschonken in hard cups. Harde plastic bekers waar je € 1,- borg voor betaalt en die je weer bij de bar kunt inleveren om deze borg terug te krijgen. Op die manier werkt het festival de bergen plastic afval tegen, die bij andere festivals elke dag opgeruimd moeten worden. En het werkt. Het festivalterrein is spotless!

Ambachtelijke frieten en koffie met een geweten

Ook wordt er bij de food line-up goed gekeken naar slimme ondernemers. Bijvoorbeeld  ambachtelijke steenovenpizza’s met zelfgegroeide kruiden (Old Scuola) of versgesneden biofrieten in de schil (Pomm’s). Een kop koffie of thee van Toms, een prachtig merk dat voor iedere kop koffie een dag veilig water levert aan een hulpbehoevende in een ontwikkelingsland. Of een wrap gevuld met gefrituurde insecten (Microbar), het eiwit van de toekomst! Eén voor één ambachtelijke producten met mooie verhalen.

Een weekend Best Kept Secret staat voor mij gelijk aan een weekend fijne muziek, genieten en new food. En dat allemaal in een echte Brabantse sfeer waar je heel blij van wordt. Volgend jaar weer dus! 🙂

Een weekend op Best Kept Secret Een weekend op Best Kept Secret Een weekend op Best Kept Secret Een weekend op Best Kept Secret Een weekend op Best Kept Secret

Hoe vond je dit artikel?

Deel hem met je vrienden