Even van de wereld met Mandala

Zomerfestival voor iedereen

06.06.2016 -
  • Hotspot

Afgelopen weekend nam ik een kijkje bij Mandala, een festival ontworpen door de dochter van festivaloprichter Marcel Mingers (Extrema) en bedoeld voor zowel volwassenen en kinderen. Gelegen in recreatiegebied De Bergen in Wanroij, was Mandala dit weekend de place to be, als je even ertussenuit moest.

Even van de wereld met Mandala Even van de wereld met Mandala

Eerst even het water opzoeken want wat was het heet! Schoenen uit en lekker langs het strandje door het water wandelen. Op de achtergrond horen we beats van verschillende artiesten die op de vele stages staan.

 

Mandala voelt een beetje aan als de camping van een groot festival. Je ziet hier en daar tentjes staan, mensen liggen in strandstoeltjes een beetje wakker te worden en genieten van het weer en de muziek. Het verschil? Ook kinderen mogen mee en kunnen lekker in het water spartelen terwijl jij geniet van de tunes op de achtergrond.

 

Het festivalseizoen is van start!

Ondertussen ruiken we de geur van gegrild vlees, wat Mike zijn zintuigen direct op scherp stellen. Er staan een aantal foodtrucks opgesteld met o.a. Turkse pizza’s, empenada’s, Asian grill en verschillende soorten wraps. Mike gaat voor kipsaté met huisgemaakte pindasaus en ik kies de empenada met spinazie en geitenkaas. Een drankje erbij en we nemen plaats in het gras. En dan begint er een bandje te spelen. Ons festivalseizoen is begonnen!

 

Groen festival

Het mooie van Mandala (en eigenlijk alle festivals van Extrema) is dat er groen gedacht wordt. De festivals worden zo ingericht dat ze zo min mogelijk milieubelastend zijn. Er geldt statiegeld op de plastic bekertjes en karaffen, dus als je deze terugbrengt krijg je meteen een muntje voor je volgende drankje. Het terrein wordt uitmuntend schoon gehouden en het eten is vers en (waar mogelijk) gezond.

 

Dit was de eerste editie van Mandala, maar wat mij betreft is het voor herhaling vatbaar. Dit is my kind of festival!


Hoe vond je dit artikel?

Deel hem met je vrienden