Dorstlessers uit de moestuin

Water met een smaakje

18.07.2016 -
  • Recept

Het drinken van voldoende water is en blijft een zwaar karwei voor mij. Ik vergeet het, kan soms om 14.00 uur er pas achter komen dat ik nog niets gedronken heb. Super ongezond natuurlijk. De smaak van water, of eigenlijk het gebrek eraan, doet me ook helemaal niets. Maar, vooral met dit weer, is genoeg drinken een must. De oplossing? Water met een smaakje!

Dorstlessers uit de moestuin

Met wat simpele toevoegingen krijgt je glaasje water net iets meer smaak. Daarnaast ziet zo’n kleurrijk glas er ook veel leuker uit. Gelukkig biedt onze moestuin meer dan alleen groenten voor complete homemade gerechten. En je kunt meer dan het standaard takje munt en/of citroentje!

 

Aardbei + Basilicum

Bijvoorbeeld de combinatie basilicum en aardbei. Dat is voor mij altijd een winnaar. Een aardbeiensmoothie met een twist van versgehakte blaadjes basilicum, heerlijk zomers! Maar ook als je de aardbeitjes en basilicum (goed wassen) aan een glas water toevoegd, gaat de zon vanzelf schijnen. Ook lekker met bruisend water!

 

Framboos + Munt

Ook heerlijk als het warm is; verse frambozen met een takje munt. De framboos geeft een fijne zachte smaak en een beetje munt maakt je water lekker fris!

 

Lavendel

Dit al eens geprobeerd? Lavendel is bekend van het gebruik in zeep en parfum, vanwege de rustgevende werking. ‘s Avonds nog even in de zon nagenieten voor het slapengaan? Knip wat takjes lavendel af en leg deze in een karaf water. Good night sleep gegarandeerd! 🙂

Dorstlessers uit de moestuin Dorstlessers uit de moestuin

Hoe vond je dit artikel?

Deel hem met je vrienden