Vegan Banana-Kiwi Smoothie

Begin de dag met een kickstart

13.09.2016 -
  • Recept

Tijdens mijn zwangerschap probeer ik nog iets bewuster te eten. Een onderdeel daarvan is dat ik écht die twee stuks fruit per dag binnen wil krijgen. Een tijdje terug kreeg ik een staafmixer cadeau en daarmee is dat voornemen een stuk makkelijker vol te houden. Deze vegan smoothie is in een oogwenk gemaakt en geeft je een echte kickstart!

Vegan Banana-Kiwi Smoothie Vegan Banana-Kiwi Smoothie

Afgelopen zomer kwam ik op een festival een smoothiekraam tegen waar ook de combinatie banaan-kiwi werd geserveerd. Heerlijk! Ik was nét zwanger en dit drankje hield de ochtendmisselijkheid in bedwang. Ideaal om ook thuis de dag mee te starten! Ik maak zoveel mogelijk per keer, zodat ik er meerdere dagen van kan genieten 🙂

 

En niets is zo goed om de dag te starten als een banaan. De gele rakker zit vol met vezels, antioxidanten en vitaminen. Daarnaast geven bananen een verzadigd gevoel. Zo kun je er tegenaan!

 

Bereiding (voor 1,2 liter smoothie)

Wat je nodig hebt:

• 4 bananen

• 6 kiwi’s

• 450 ml havermelk

 

Zoals gezegd is dit supersimpel en snel te maken. Je snijdt de bananen en kiwi’s in stukjes in een hoge kom. Voeg de melk toe en pureer met een staafmixer. Zelf houd ik niet zo van dikke sapjes, dus heb ik er relatief veel melk bij gedaan.

 

De smoothie verdeel ik over kleine shakebekers. Zo kan ik ‘s ochtends snel een portie pakken voordat ik naar mijn werk ga. Ik doe meestal drie dagen met de shakes. Door de banaan kan er een bruin laagje op de smoothie ontstaan. Geen probleem: even schudden voor gebruik en je hebt een heerlijke smoothie om je dag goed te beginnen!

Vegan Banana-Kiwi Smoothie Vegan Banana-Kiwi Smoothie Vegan Banana-Kiwi Smoothie Vegan Banana-Kiwi Smoothie Vegan Banana-Kiwi Smoothie Vegan Banana-Kiwi Smoothie

Hoe vond je dit artikel?

Deel hem met je vrienden