DIY letterbak van resthout

Kastje voor in de keuken

20.10.2016 -
  • DIY

Wij klussen thuis heel wat af. Er wordt behoorlijk wat gehobbyd en handgemaakt en dat levert het nodige houtafval op. Zonde natuurlijk om dit op te stoken of zelfs weg te gooien. In de keuken wil ik al een tijdje een kastje waar ik mijn mooiste schaaltjes en mokken in tentoon kan stellen. Perfecte kans dus om wat van dat afvalhout een waardevol leven te geven!

DIY letterbak van resthout

Benodigdheden

(Het hout dat ik gebruikte was 18mm dik)

1x achterplaat (600 x 400 mm)

2x plank (150 x 600 mm)

4x plank (150 x 364 mm)

2x plankje (150 x 176 mm)

decoupeerzaag

schroefmachine

schroeven

 

Mijn stappenplan

Zaag alle onderdelen uit met de decoupeerzaag.

 

Zet de twee langste planken op de lange zijdes van de plank en schroef vanuit de achterplaat drie schroeven in iedere plank om deze vast te zetten.

 

Plaats nu ook de bovenste en onderste plank en schroef deze vast via de achterplaat en de zijplanken.

 

Het buitenste frame is nu klaar. Nu ga je de letterbak ‘vullen’ om verschillende vakken te creëren. Plaats de twee overgebleven planken op 1/3 en 2/3 van de achterplaat en schroef deze via de achterplaat en de zijplanken vast.

 

Neem de kleinste plankjes en plaats deze in de bovenste rij op 2/3 en in de onderste rij op 1/3 van de breedte. Schroef deze via de horizontale planken vast.

 

Schuur de kast op en zet eventueel in de verf. Ik schilderde ‘m wit, zodat de spulletjes die ik erin zet extra opvallen!

DIY letterbak van resthout

Hoe vond je dit artikel?

Deel hem met je vrienden