DIY adventslinger

Aftellen naar de feestdagen

27.11.2016 -
  • DIY

Over een klein maandje staan mijn favoriete dagen van het jaar voor de deur; Kerst! In aanloop naar deze wonderlijke dagen zal ik komende tijd een hoop leuke doe-het-zelf-projectjes plaatsen, zodat je je huis vast in de juiste sfeer kan brengen. Als eerste de perfecte manier om af te tellen tot kerstmis. Een homemade adventslinger, gemaakt van oude T-shirts!

DIY adventkalender DIY adventkalender

Een tijdje geleden heb ik de naaimachine van mijn oma gekregen, maar om meteen hele kledingstukken in elkaar te hobbyen vond ik iets te hoog gegrepen. Deze adventkalender was de perfecte manier om de machine een beetje te leren kennen, om wat oude, vormloze T-shirts te recyclen én om de kerst nog voor Sinterklaas in huis te halen, zonder direct een kerstboom op te tuigen. Want ja, daar heb ik me al vaker schuldig aan gemaakt! 😉

 

Benodigdheden

Twee oude, witte T-shirts (maat L)

Schaar

Perforator

Koord

Naald en draad (of beter, een naaimachine)

Textielstiften en eventueel andere versiersels

Cadeautjes om te vullen! 🙂

 

Aan de slag

Knip per T-shirt twee zo groot mogelijke vlakken uit. Eén uit de voorkant en één uit de achterkant. Je hebt dus in totaal vier grote lappen stof. Hier kun je vervolgens 8 langwerpige lappen uit knippen. Uiteindelijk heb je dus 32 rechthoekige lapjes. De hoeveelheid cadeauzakjes hangt van je eigen voorkeur af. Ik heb zelf gekozen om 25 dagen te tellen tot en met de eerste kerstdag.

 

Vouw de lapjes in de lengte dubbel en naai langs de lange kant de zijdes aan elkaar vast. Keer de zakjes binnenstebuiten en leg ze op tafel neer zoals je de slingers wil verdelen. Druk met een perforator in de achterkant van de zakjes links en rechts een gaatje.

 

En nu versieren! 🙂 Teken op ieder zakje een getal en maak er een feestelijke slinger van met patroontjes, tekeningetjes en sierletters. Ik gebruikte op sommige zakjes nog wat glitterpoeder voor de afwisseling.

 

Rijg de zakjes door de gaatjes aan een koord en hang de slinger(s) op met washitape. Tenzij de cadeautjes de slinger te zwaar maken, dan kun je ‘m beter vast knopen. En nu aftellen maar!

DIY adventkalender DIY adventkalender DIY adventkalender DIY adventkalender

Hoe vond je dit artikel?

Deel hem met je vrienden