De dromerige prints van Liekeland

Sprookjesachtige illustraties voor jong en oud

15.01.2017 -
  • Review

Ik ben gek op mooie prints en illustraties. Als deze dan ook nog eens gedrukt zijn op ecologisch verantwoord geproduceerd papier, ben ik fan! Zo ook van de prachtige plaatjes van Liekeland; wonderlijke landschappen en aandoenlijke taferelen die overal in huis de show stelen!

De dromerige prints van Liekeland

Duurzame prints

Lieke van der Vorst is een Helmondse illustrator die vanuit haar studio in Eindhoven de wereld een beetje mooier maakt. Niet alleen met de fantasierijke prints op kaarten, posters en totebags, maar ook door de wijze waarop deze prints geproduceerd zijn.

 

De prints worden namelijk in Nederland gedrukt op Arctic Paper. Dit is een Pools papierproduct dat wordt ontwikkeld met 3 tot 4 keer minder water dan normaal verbruikt wordt bij papierproductie. Daarnaast maakt het bedrijf zich sterk om de uitstoten die hierbij vrij komen tot een minimum te beperken. Daarnaast worden de totes van Liekeland van duurzaam en organisch katoen gemaakt en bedrukt met inkt op waterbasis.

 

Lief, warm en knus

Mooi geproduceerde prints dus, die je een goed gevoel geven. Het terugkerende thema ‘natuur en samenzijn’ past eigenlijk perfect binnen mijn voornemen om het leven iets ‘hyggeliger’ te maken; lief, warm en knus. Het werk van Liekeland komt daarom op iedere plek tot zijn recht: zowel in de kinderkamer als op een prominente plek in de zithoek.

 

Neem snel een kijkje op de webshop, een warm gevoel gegarandeerd!

 

Foto: Deze mooierd kreeg ik voor kerst en hangt nu in de woonkamer te pronken. Happy! 🙂

De dromerige prints van Liekeland

Hoe vond je dit artikel?

Deel hem met je vrienden