DIY viltslinger

Omdat het iedere dag feest mag zijn

11.01.2017 -
  • DIY

Het leven is een feestje! Daarom mogen van mij de slingers altijd uithangen. Bij het opdoen van stylingideeën voor de babykamer kwam ik een hoop leuke slingers tegen, maar het leukste is natuurlijk om zelf aan de slag te gaan. Vilt is een fijne stof om de ruimte een beetje zachtheid te geven.

DIY viltslinger

Benodigdheden

Vilt; bepaal hoeveel je nodig hebt en of je meerdere kleuren wil gebruiken. Zelf koos ik voor grijs en wit. Verder heb je nog een schaar nodig om de vormen uit te knippen, een touw om de vormpjes aan te hangen en eventueel naald en draad om verschillende lagen aan elkaar te naaien.

 

Aan de slag

Bepaal ten eerste de lengte van de slinger. Op basis hiervan weet je hoeveel vormpjes je moet uitknippen. Ik koos voor een slinger van ongeveer een meter met vijf bergjes, dus knipte ik vijf driehoeken uit de grijze stof. Vervolgens knipte ik de bergtoppen uit het witte vilt en naaide deze met wit draad vast aan de grijze bergen. Rijg ten slotte de vormen aan het touw en zoek een mooi plekje om je homemade slinger op te hangen. Instant feeststemming, toch? 🙂

 

Meer inspiratie nodig?

Weet je niet zo wat voor slinger je graag wil ophangen? Pinterest staat bordevol inspiratie. Zoals deze, deze of deze leuke voorbeelden.

 

Of toch liever gewoon kopen? Kidsware verkoopt de leukste slingers van vilt, maar ook andere leuke hangers. Neem snel een kijkje in de webshop.

DIY viltslinger DIY viltslinger DIY viltslinger DIY viltslinger

Hoe vond je dit artikel?

Deel hem met je vrienden