Help, nesteldrang!

Het bestaat echt

18.01.2017 -
  • DIY

Deze week ging mijn zwangerschapsverlof in en daarmee kreeg ook mijn opruimwoede de kans om van start te gaan. Jawel, de cliché’s zijn heel echt; naarmate D-day dichterbij komt, moeten ineens alle klusjes in huis af zijn. Zelfs de projecten die al jaren ingepland moeten worden, moeten voor mijn gevoel nú opgepakt worden. Eerst maar eens de boel opruimen!

Help, nesteldrang!

Rust in huis

De krattenkast in de woonkamer had ik een tijdje geleden al vervangen met een dichte kast. Hiervoor heb ik alleen nog mooie leren handgreepjes en een stoer withouten blad nodig. Achja, die drukke kast in ieder geval opgeruimd, dus ik kan er weer even mee vooruit.

 

Weg, rommelkast!

Een andere hoek waar ik me al heel lang aan erger, is de andere zijde van de roomdivider. Deze hebben we gebouwd met een open vakkenkast, wat al snel de officieuze rommelkast is geworden. Alle spulletjes die even van tafel moeten, worden hier vakkundig in gedropt. Spullen die daar vervolgens blijven liggen en mij een doorn in het oog zijn.

 

Deze week kocht ik opbergdozen om deze kast eens grondig aan te pakken. Papierwerk, rekeningen, schetsen en magazines zien er nu eenmaal niet altijd mooi uit. Zelfs niet op een strak stapeltje. Door alles nu een eigen plekje in een eigen archiefdoos te geven, blijft de boel opgeruimd.

 

Zelf oppimpen

Pssst, nog een kleine DIY. De opbergdozen vond ik er een beetje saai uitzien, dus besloot ik ze iets extra’s te geven. Ik had nog wat vilt over van deze doe-het-zelf slinger. Daar maakte ik lusjes van, die ik achter de stoffen flap van de dozen naaide. Tien minuutjes werk, maar de dozen zien er al een stuk leuker uit, zonder dat ik hier extra materiaal voor in huis heb hoeven halen. 🙂

Help, nesteldrang! Help, nesteldrang! Help, nesteldrang!

Hoe vond je dit artikel?

Deel hem met je vrienden