Snelle spinazieboost met een twist

Uit 'Nog meer groene sapjes'

31.01.2017 -
  • Recept

Vorige week tipte ik het sappenboekje “Nog meer groene sapjes” al, een boekje vol detox-sapjes die jouw lichaam de nodige boost geven. Op basis van jouw behoefte kies je eenvoudig een recept óf kun je de handleiding gebruiken om zelf zo’n supersapje te fabriceren. Ik koos deze om mijn ijzerpeil hoog te houden en om eens te testen of zo’n groen sapje ook echt lékker is.

Snelle spinazieboost met een twist

Ingrediënten (voor ruim een halve liter)

– Twee handjes vol bladspinazie

– Een halve komkommer

– Vier wortelen

– Vier perziken

– 400 ml water

 

Bereiding

Ehhh, tja… Het handige van zo’n smoothi, is dat de bereiding niet zoveel voorstelt. Verwijder pitten en kronen, gooi alle ingrediënten in de blender en blenden maar! Binnen een paar seconden heb jij een superverse, groene smoothie in je handen. Goed roeren voor het drinken, de diksap wil namelijk snel naar boven drijven en dan voelt het meer alsof je een soepje aan het drinken bent. 😉

 

Het oordeel

Niet slecht, hoor! De komkommer maakt het sap lekker fris en de perzik zorgt voor een zoete twist, waardoor deze booster lekkerder smaakt dan de donkergroene kleur doet vermoeden.

 

Tip: Ik maak zelf graag iets meer, zodat ik wat bekers in de koelkast kan bewaren. Niet té veel, want na 24 uur proef je wel dat het niet meer vers van de pers is.

Snelle spinazieboost met een twist

Hoe vond je dit artikel?

Deel hem met je vrienden