Van deze boeken word je blij

3 boekentips

27.01.2017 -
  • Review

Ik ben geen romanlezer, nooit geweest. Een kookboek kan in mijn ogen ook een ‘goed boek’ zijn en het liefst lees ik een boek waar de lange stukken tekst worden afgewisseld met plaatjes. Hier dus geen boekenclub-boeken, maar boeken waar je direct blij van word. Want een boek hoeft van mij niet dik te zijn om de geest te verrijken. De drie boeken die mij momenteel door mijn verlof heen loodsen.

Van deze boeken word je blij

Hygge – De Deense kunst van het leven ( Meik Wiking )

Ik vertelde eerder al over de kunst van een hyggelig leven. Een levensstijl waar je gelukkig van wordt, waarbij je jezelf omring door gezelligheid en geborgenheid. Voor veel mensen is die gezelligheid vanzelfsprekend en de Nederlandse gezelligheid wordt in dit boek vaak als tweede voorbeeld genomen. Maar hygge is niet alleen gezelligheid. Zeker niet aangezien deze voor veel mensen buitenhuis te zoeken is. Die geborgenheid, daar gaat het mij vooral om. Je warm en veilig voelen. Dit boek heeft mijn ogen geopend en maakt me bewust van het soort thuis dat ik wil hebben. Voor mezelf, maar ook voor Mike en ons gezin.

Nog meer groene sapjes ( Fern Green )

Als je zwanger bent, moet je ineens nóg meer op je gezondheid letten. Je eet niet alleen meer voor jezelf, maar ook voor je kleintje. Ik weet van mezelf dat ik mijn hele leven te weinig calcium en ijzerrijk voedsel tot me neem. Normaal gesproken kon ik hier prima mee leven, maar vanaf het moment dat mijn zwangerschapstest twee streepjes liet zien, voelde ik me moeder en had ik het gevoel voor iemand extra te zorgen. Als je, net als ik, niet zoveel eet, zijn smoothies een perfecte uitkomst. Lekker snel gemaakt en lekker snel tot je genomen. Oké, ze zijn echt niet allemaal lekker, maar is het het niet waard om met één glas per dag je lichaam een flinke boost te geven?

Van deze boeken word je blij

Gedichten van de broer van Roos ( Tim Hofman )

Je kent hem wellicht van BNN #BOOS, een wekelijkse vlog waarin Tim Hofman boze jongeren helpt bij het vinden van rechtvaardigheid, op een dolkomische manier.

 

Nu blijkt Tim Hofman naast presentator ook nog eens een getalenteerde poëzieschrijver. Hij bracht kort geleden zijn eerste gedichtenbundel uit, die ondertussen al toe is aan de vijfde druk! Het boek bestaat uit slimme taalspelingen, hartbrekende poëzie en speelse stukken die direct een glimlach op je gezicht toveren. Heerlijk om op tafel te hebben liggen, om er zo nu en dan nog een keertje doorheen te bladeren.


Hoe vond je dit artikel?

Deel hem met je vrienden