Mijn hotelkamer aan huis

Van een drukke playground naar een oase van rust

06.03.2017 -
  • Artikel
  • Review

Ik ben helemaal in de ban van rust in huis. Waar voorheen mijn huis een playground was waar ik allerlei wilde ideeën direct móest uitvoeren, heb ik steeds meer behoefte aan een fijne omgeving om tot rust te komen. De slaapkamer moest er dus ook aan geloven. Ik wil iedere dag opstaan én naar bed gaan in een serene hotelkamer.

Mijn hotelkamer aan huis
Mijn hotelkamer aan huis

Rust in de slaapkamer

Een tijdje terug al koos ik ervoor om het dekbed te vervangen met een laken zo wit als sneeuw. Ongelooflijk hoe snel je een echt hotelgevoel krijgt met één zo’n kleine verandering.

 

Maar dan dat steentjesbehang… Vliesbehang dat de ruimte druk en kleiner maakte. Destijds had ik het opgeplakt onder het mom van het verauthentikiseren (yes, I made that up) van ons nieuwbouwhuis. Maargoed, bij mijn nieuwe rust- en licht obsessie paste het dus niet: Weg ermee. Gelukkig was het vliesbehang, waarachter een perfect witte muur schuil ging. Dat is dus in een wip van de muur verwijderd… Althans dat dacht ik.

Het behang VS ik

Geen idee wat er fout was gegaan, maar het behang wilde maar niet loslaten. Op sommige plekken trok ik de toplaag reepje voor reepje los. Op andere plekken trok ik het hele behang inclusief de witte verflaag erachter van de muur. Na een middag vloeken, tieren en van binnen een beetje huilen was de toplaag in ieder geval verwijderd. De papier- en lijmresten had ik gelukkig vrij snel verwijderd met warm water met een scheutje natuurazijn. Maar helaas, de muur zag er op sommige plekken behoorlijk slecht uit.

Mijn hotelkamer aan huis
Mijn hotelkamer aan huis Mijn hotelkamer aan huis

Omdat de slaapkamermuur wel wit was, maar nu op sommige plekken de grijze ondergrond liet zien, wilde ik de complete muur opnieuw witten om kleurverschil te voorkomen. Dit leek dit mij een perfect klusje om de nieuwe Flexa Powerdek Magic Dry uit te proberen. Deze verf is speciaal ontwikkeld voor het opfrissen van muren en plafonds. Aan de slag dus!

 

Zodra je de verf op de muur aanbrengt is deze lichtroze. Superhandig als de ondergrond (grotendeels) wit is, want op deze manier kun je precies zien waar je gebleven bent met verven. Zeker als het buiten donker is (en tja, het is nu niet bepaald hartje zomer), helpt dit kleurverschil enorm bij je verfklus. Maak je geen zorgen, als je Flexa Powerdek Magic Dry gebruikt blijf je niet zitten met een kauwgomballenroze muur; na ongeveer een uurtje droogt de verf stralend wit op!

 

Hallelujah! De muur ziet er weer spiksplinternieuw uit en ik ben weer een stap dichter bij mijn hotelkamer aan huis. Laat die lazy zondagmorgen in bed maar komen! : )

Mijn hotelkamer aan huis
Mijn hotelkamer aan huis Mijn hotelkamer aan huis

Hoe vond je dit artikel?

Deel hem met je vrienden