DIY Aquarelprint

Grafische print met een wow-effect

03.05.2017 -
  • DIY

Tijdens mijn verlof wilde ik me weer even richten op het maken van mooie prints. Iets wat ik vroeger graag deed, maar waar ik op één of andere manier steeds minder tijd voor vrij maakte. Deze leuke DIY is súper eenvoudig, stelt je in staat lekker te experimenteren, maar geeft wel een heel mooi effect.

DIY Aquarelprint
DIY Aquarelprint

Benodigdheden

Twee vellen aquarelpapier

Aquarelverf

Penseel + sponsje

Potlood

Liniaal

Stanleymes

Hobbylijm

 

Aan de slag

Zoals gezegd is deze DIY héél eenvoudig. Voor de eerste stap bracht ik twee kleuren aquarelverf aan op het papier. Met behulp van het sponsje veeg ik de verf uit, waardoor het mooi in elkaar overloopt.  Houdt de verf goed nat. Vervolgens kun je met het penseel wat druppels water en verf op het papier laten vallen, die vervolgens mooi uitlopen. Ben je tevreden met je kunstwerk? Dan gaan we door naar de volgende stap!

 

Pak het tweede vel aquarelpapier en teken hierop een cutout uit. Zelf vind ik het mooiste om hier een strak patroon van te maken, maar het kan natuurlijk van alles zijn. Laat je fantasie de vrije loop! 😉 Ik koos voor een patroon met diagonale strepen. Vervolgens kun je het patroon met een stanleymesje uitsnijden. Breng ten slotte wat druppels lijm aan op het kader van de cutout en plak de twee vellen aan elkaar. Plaats je werkje in een mooie lijst en voilà, je homemade print is klaar!

DIY Aquarelprint

Hoe vond je dit artikel?

Deel hem met je vrienden