Het mooiste duurzame babytextiel

En waar je het koopt

24.05.2017 -
  • Review

Vraag een willekeurige moeder van welk item van de uitzetlijst je scheepsladingen in huis moet halen en ze zullen allemaal antwoorden: de hydrofieldoek. Naast de kleertjes vond ik het heerlijk om op zoek te gaan naar de mooiste, zachtste doekjes om mijn uk-op-komst in te wikkelen. Een overzicht van het mooiste, leukste, zachtste babytextiel…

Het mooiste duurzame babytextiel

Fresk

We trappen af met een merk van eigen bodem: Fresk. Dit merk is er één met het hartje op de juiste plek. De stoffen die gebruikt worden voor onder andere kleertjes, hydrofieldoeken en slaapzakjes zijn gemaakt van GOTS-gecertificeerd biologisch katoen. Héérlijk zacht (zelfs na een wasje zonder wasverzachter) en milieubewust. Ik ben groot fan van het walvissenprintje! 🙂

 

De zachte producten van Fresk koop je bij Babypark en De Bijenkorf.

Het mooiste duurzame babytextiel

nOeser

Lief en een beetje gek, dat zijn de kleertjes van nOeser. Ook een Nederlands merk met vrolijke kleurtjes en ditto printjes. Wie zei dat duurzaam suf en stoffig is? Ook hier hebben we te maken met organisch katoen met het GOTS-keurmerk. Dat houdt in dat het gehele productieproces voldoet aan strenge milieuvriendelijke en sociaaleconomische regels.

 

Deze nutty kleertjes koop je op noeser.eu en wehkamp.nl.

Het mooiste duurzame babytextiel

Imps&Elfs

Kleding zonder schadelijke stoffen, geproduceerd onder veilige omstandigheden en voor een goed loon. Imps&Elfs vindt het belangrijk dat we met een goed geweten kunnen genieten van kleding. Ook hier geldt: Geen drukke en felle printjes, maar mooie en tijdloze kleding die lang meegaat.

 

De mooie kleding van Imps&Elfs koop je bij De Bijenkorf en op kleertjes.com en imps-elfs.com.

Het mooiste duurzame babytextiel

Cam Cam Copenhagen

De producten van Cam Cam Copenhagen laten zich het beste omschrijven als stijlvol en ingetogen. Geen drukke printjes en knalkleuren, maar vergrijsde pastels en zachte stikselpatronen. De hydrofielluiers, aankleedkussenhoezen en quilts stralen Scandinavische eenvoud uit én zijn lief voor het milieu.

 

Cam Cam Copenhagen koop je op camcamcopenhagen.com, vtwonen.nl en kinderwonderland.nl.


Hoe vond je dit artikel?

Deel hem met je vrienden