DIY Romperverlenger

13.06.2017 -
  • DIY

Wasbare luiers, ze zijn weer helemaal hip! Niet zo gek, tegenwoordig zijn ze net zo makkelijk te gebruiken als wegwerpluiers én zijn ze voorzien van héle toffe prints. Alleen zijn ze voor de kleinste ukjes een beeeeeetje aan de grote kant, waardoor de rompertjes aan de onderkant erg strak worden. Laura (Laura&James) wees me op romperverlengers, handige stukjes stof waarmee je de romper kan (ja, echt) verlengen! Ik ging de uitdaging aan en maakte ze zelf van de rompers waar Olle al uitgegroeid was.

Waarom nieuw kopen wat je al in huis hebt liggen? Aangezien Olle (gelukkig) zijn vader achterna gaat qua lengte, groeit hij ontzettend snel uit zijn kleertjes. Op zolder stond dus al een volle koffer vol truitjes en rompertjes. Wachtend op de volgende telg, of… om gerecycled te worden dus! 😉 Nog een pluspunt: Deze verlengertjes zijn niet saai wit, maar hebben de leuke printjes van het rompertje waar je ze uit haalt!

DIY Romperverlenger DIY Romperverlenger DIY Romperverlenger DIY Romperverlenger

Benodigdheden

Het maken van een romperverlenger vergt niet veel materiaal of vaardigheden. Het helpt als je om kan gaan met een naaimachine, maar het zal vast ook met naald en draad gaan. Verder heb je wat oude rompers en een schaar nodig.

 

Aan de slag

Knip om te beginnen de romper twee centimeter boven de beentjes netjes in tweeën. Bewaar het bovenstukje, hier kom ik later op terug. Knip vervolgens de hoekjes van het broekje, zodat je twee vierkantjes overhoudt: de voorkant en de achterkant.

 

Leg de romperstukjes met de drukzijdes over elkaar. Let hierbij goed op welke drukkers uiteindelijk aan de buitenkant moeten zitten. Voor een standaard romper houdt dit in dat je eerst het lapje met de uitstekende drukkers naar boven voor je neer legt, en vervolgens de instekers ook naar boven legt. Maar controleer het in ieder geval even. Ik deed dit namelijk keer op keer fout!

 

Naai de geknipte kant van de lapjes aan elkaar en vouw je romperverlenger uit elkaar. Leg vervolgens de zijkanten naar binnen en naai ook deze vast. En klaar is je romperverlenger! 🙂

 

Oja, nog even over de bovenkant van het rompertje; als je deze binnenstebuiten draait en omzoomt, heb je een mooi T-shirt wat je opnieuw kan gebruiken. Zo gebruik je het hele rompertje en heb je (bijna) geen afval. Als dat niet milieuvriendelijk is… 😀

DIY Romperverlenger

Hoe vond je dit artikel?

Deel hem met je vrienden