Pittige groentesoep met tijm

Rode vitamineboost

07.06.2017 -
  • Recept

Met een kleine in huis die iedere maand een virusje opdoet op het kinderdagverblijf, is een vitamineboost altijd welkom. Deze pittige groentesoep met tijm geeft je precies dat!

Pittige groentesoep met tijm

Ingrediënten

2 rode paprika’s

2 tomaten

2 wortels

1 courgette

1 rode ui

1 bouillonblokje

2 takjes tijm

2 el olijfolie

 

Bereiding

Verwarm de olijfolie in een grote kookpan. Snipper de ui en laat deze in de pan fruiten. Snijdt de wortels en courgette in schijfjes en hak de tomaten en paprika’s in blokjes. Voeg deze toe aan de ui en laat het geheel in 10 minuten zacht worden. Vergeet je mengsel niet zo nu en dan om te roeren. Los het bouillonblokje op in een halve liter kokend water en giet dit bij het groentemengsel. Voeg de blaadjes van de takjes tijm toe. Als laatste kun je naar smaak zout en peper toevoegen. Doe de deksel op de pan en laat de soep 10 minuten pruttelen. Pureer de soep met een staafmixer en serveer met een broodje met verse pesto.

Pittige groentesoep met tijm

Hoe vond je dit artikel?

Deel hem met je vrienden