The Dutch Weed Burger

De gezondste hamburger ter wereld

27.06.2017 -
  • Review

Afgelopen weekend was ik op Down The Rabbit Hole, een festival dat evenals Best Kept Secret zich kenmerkt door hele goede muziek en ditto eten. En daar kwam ik The Dutch Weed Burger tegen.

Help! De zeeën raken leeg door overbevissing en de zware gevolgen van de bio-industrie hoef ik natuurlijk niet uit te leggen. Toch moet iedereen kunnen genieten van een lekker burgertje, toch? Enter The Dutch Weed Burger. Nee, geen wiet, maar zeewier. De makers van TDWB ontdekten namelijk dat we onze eiwitten ook prima uit plantaardig voedsel kunnen halen. Dat is niet alleen hartstikke gezond. De aarde wordt ook nog eens enorm ontlast! Geen veeteelt, geen ontelbare liters waterverspilling en broeikasgassen, gewoon zeesla dat verbouwd en geoogst wordt op biologische boerderijen op Hollandse bodem.

The Dutch Weed Burger

Het oordeel

Deze burger is een lust voor het oog (zelfs het broodje is heel mooi groen) én voor de tong. Ik krijg natuurlijk niemand wijs gemaakt dat het hetzelfde smaakt als vlees, maar het is een hele goede vervanger. Veel vleesvervangers komen niet veel verder dan een sponsige smaak en structuur, maar deze burger van soja en zeewier mag zich met recht een burger noemen. Het groene, knapperige broodje is verrijkt met algen en de Weed Sauce is een (écht ont-zet-tend) heerlijke, zachte zeewiermayonaise. Het resultaat: een mmmmmm-broodje vol met eiwitten, vitamines, goede vetten, calcium en ijzer. En dat helemaal vegan.

 

Meer moois van zeewier? Het boek “Groente uit zee” staat bomvol lekkere recepten met zeewier en algen.

The Dutch Weed Burger

Hoe vond je dit artikel?

Deel hem met je vrienden