Extreme pink home makeover

Een beetje roze in dit mannenhuis

30.07.2017 -
  • Artikel

Hoera, een jongen! Dolgelukkig was ik, want stiekem hoopte ik altijd al op een zoontje. Maar dat betekende wel dat ik (misschien voorlopig, misschien voor altijd) thuis in de minderheid zou zijn. En op die blauwe muur was ik al tijden uitgekeken. Ik was toe aan een statement, iets geks… Dus verfde ik de muur roze!

De dromerige prints van Liekeland

Beu

Vanaf het moment dat ik op de andere muur in de kamer een grijsgroene lambrisering had geschilderd, was ik de blauwe muur helemaal beu. Ik vond het te lief, te veilig en het paste qua kleur niet zo mooi bij de nieuwe lambrisering. Dat was ruim anderhalf jaar geleden. Wat ik dan wel wilde? Dat heb ik lang niet geweten. En misschien ook lang niet gedurfd. Tot Olle geboren werd.

 

Durfal

Vanaf dat moment werden al mijn twijfels en angsten namelijk ontzettend nietig. Zo dus ook de twijfels bij het verven van 30% van de benedenverdieping. Vergeleken met de angst dat je baby in z’n slaap stopt met ademen of dat hij van de commode op z’n hoofd stuitert is het schilderen van een muur tamelijk zorgeloos. En plotseling had ik het: Roze! Maargoed, je hebt oudroze en zuurstokjesroze. Welke roze ging het worden?

Extreme pink home makeover

Flexa Visualizer App

Om erachter te komen welke kleur het mooiste op de muur zou zijn, gebruikte ik de Flexa Visualizer App (Apple Store / Google Play). Daarmee kun je alle kleuren uit het Flexa-assortiment kiezen en deze live toepassen op je eigen interieur! Je zet gewoon de camera van je smartphone aan en tikt de muur, plafond, vloer of meubel aan die je wil verven. Vervolgens zie je de kleur live door het scherm van je telefoon op de plek waar je hem wil zien. Wij waren hier erg onder de indruk van; de app werkt super snel en nauwkeurig en is ook nog eens gratis! 🙂

 

Subtle Peony it is!

Na wat verschillende tinten uitgeprobeerd te hebben, vond ik de perfecte kleur roze: Subtle Peony. Een stoere tint oudroze die niet te fel of zoetig is. Perfect voor onze woonkamer, een beetje vrouwelijk, maar niet te lief. Ik haalde de kleur in huis, zette de meubels aan de kant, liet de mannen elkaar even bezig houden en verfde onze halve woonkamer roze!

Extreme pink home makeover
Extreme pink home makeover

Mooie meisjesmuur

Oh oh oh, wat ben ik blij met het eindresultaat! Door niet alleen de achtermuur te schilderen maar ook de zijmuren mee te pakken, is de hele woonkamer een stuk knusser geworden. Een subtiele kleur grijsroze die, als je er lang naar kijkt, constant lijkt te veranderen.

 

Toegegeven, het was even wennen; van een serene, wit/blauwe ruimte naar een kamer die spat van de kleuren. Maar ons huis is huiselijker, mijn werkhoekje is eindelijk af en ik heb gewoon een keer iets gedurfd in plaats van te blijven twijfelen. Ondertussen zijn de kerels in huis ook een beetje gewend aan de meisjesmuur. En ik heb na anderhalf jaar eindelijk een woonkamer die gewoon klopt. 🙂

Extreme pink home makeover Extreme pink home makeover Extreme pink home makeover

Hoe vond je dit artikel?

Deel hem met je vrienden