Musthaves voor je zomerse BBQ-party

Wishlist van juli 2017

05.07.2017 -
  • Artikel

Yes, na lang wikken en wegen hebben we een Big Green Egg in huis gehaald! ūüėÄ Een watte? Een Big Green Egg, een veel-meer-dan-barbecue met eindeloze culinaire mogelijkheden. Wij zijn dus helemaal klaar voor zwoele zomeravonden met homemade fingerfood, zinderende BBQ-feestjes en imponeren met de perfecte lemon meringue pie (want ja, zelfs dat maak je er mee!). Ik zocht de beste, duurzame musthaves om heerlijk te tafelen. Kijk je mee?

1 DIY likeurtjes met de lekkerste smaken, zoals prosecco-aardbei-munt, jenever-framboos-lavendel of koffie-vanille-kardemom. Alle ingredi√ęnten van Pineut zijn van biologische herkomst en het enige wat jij toe hoeft te voegen is een scheutje alcohol of (eigenlijk net zo lekker) spa rood. 2 Een barbecue is geen barbecue als hij niet is afgesloten met marshmallows. Deze fluffy marshmallows met aardbei en vanille smaak van De Bron zijn veganistisch. 3 Deze Trafo chips ontdekte ik bij Onder De Leidingstraat in Eindhoven. Zorgvuldig geselecteerde,¬†biologische aardappelen worden¬†extra langzaam met de hand gefrituurd.¬†De smaak rozemarijn-zeezout is mijn favoriet! 4 The Big Green Egg.¬†Lang moest ik, turend vol verlangen, kijken maar niet kopen. Ik dacht dat dit een droom was die nooit uit zou komen. Tot we afgelopen weekend besloten toch deze bad boy in huis te halen. Waarom? Deze keramieken gigant gaat generaties mee en je kunt er werkelijk waar √°lles mee maken. 5 In Utrecht gemaakt van groenten en fruit dat te lelijk is voor de supermarkt. Twisted Jams¬†zijn heerlijke jams, chutneys en relishes uit combinaties die net even anders zijn. Bijvoorbeeld appel-karamel-zeezout, sinaasappel-whiskey en peer-vanille.

6 Vooraf een lekker soepje van ‘lelijke’ groenten? Veel groenten komen niet in de supermarkt terecht omdat ze te klein, te krom of misvormd zijn. Maar de smaak is net zo lekker! De makers van Kromkommer¬†gaan deze voedselverspilling te lijf met heerlijke¬†pure soepjes. 7 Smeer je groenten zoals ma√Įs, aardappelen of uien in met boter en leg ze, gewikkeld in aluminiumfolie op de barbecue. Heerlijk! Helemaal lekker met de geklaarde boter van Ghee Easy, met een superrijke botersmaak, vol van omega vetzuren en vitamines. Allemaal van de natuur. 8 Niets schreeuwt zomer zoals kokosnoot ūüôā ¬†En al helemaal niet zoals kokosnootijs. Deze frozen yoghurt van het Amsterdamse Abbot Kinney’s is gemaakt van organische kokosmelk en agavesiroop. Want meer heb je ook eigenlijk niet nodig! 9 Red deze groenten van de afvalhoop en koop een zak Buitenbeentjes van de Albert Heijn.¬†Een beetje scheve, gegrilde paprika van de barbecue of verse appelmoes van appeltjes met iets minder kleur. Niks mis mee, en super duurzaam! 10 Natuurlijke limonade van de Amerikaanse Belvoir Fruit Farms. Super verfrissend, geen overbodige ingredi√ęnten enne…¬†Op de website staan nog een aantal recepten waarvan het water in je mond loopt.


Hoe vond je dit artikel?

Deel hem met je vrienden