Plastic voor het People’s Pavilion

Het kloppend hart van het World Design Event

24.07.2017 -
  • Artikel

Heb je nog wat plastic rondslingeren? Nét de ophaaldag gemist? Geen probleem, in Eindhoven kun je nu je plastic doneren aan een heel leuk doel. Want hoe gaaf is het om met jouw plastic afval bij te dragen aan de bouw van het People’s Pavilion, het epicentrum voor het aankomende World Design Event?

Plastic voor het People's Pavilion

Het paviljoen wordt een testcase om bewoners bij te laten dragen aan de bouw van woningen en publieke gebouwen binnen een community. Het gebouw zal worden opgebouwd uit plastic tegels die samengeperst worden van, juist, het plastic afval van de community! Het is een nieuwe vorm van participatie die we steeds meer zien.

 

Inzameling

Het plastic wordt ingezameld op Strijp-S, Eindhoven, aan het buitenterrein van de Ontdekfabriek. Uiteraard zijn er vele verschillende soorten plastic en kunnen de tegels helaas niet van iedere soort gemaakt worden. Hoe weet je of jouw plastic aan de criteria voldoet? Leg het plastic in water. Blijft het drijven? Dan heb je te maken met HDPE of PP plastic. En laat dat nou net het juiste plastic zijn om te recyclen tot tegeltjes. Voornamelijk harde plastics zoals shampoo-, conditioner- en allesreinigerflessen en flessendoppen zijn geschikt.

 

Plastic voor het People's Pavilion

Je kunt het plastic 24/7 inleveren bij het inzamelpunt, de People’s Pavilion Plastic Station aan de Philitelaan, Strijp-S. Op woensdag en zaterdag tussen 13.00 en 17.00 uur wordt het station bemand door vrijwilligers die het platic sorteren en je meer kunnen vertellen over dit project.

 

Dus draag jouw steentje bij aan het WDE People’s Pavilion en geef jouw plastic afval een tweede leven! Het paviljoen is te bewonderen tijdens het World Design Event, Eindhoven, 21 – 29 oktober 2017.

Plastic voor het People's Pavilion

Hoe vond je dit artikel?

Deel hem met je vrienden