Het zachtste, biologische woontextiel

Van kekke kussentjes tot wollige kleedjes

06.08.2017 -
  • Artikel

Een gezellig huis, ieder wil het. Maar hoe doe je dat nou precies? Voor mij is één van de benodigdheden een flinke portie zachte kussens, plaids en kleedjes. Textiel dempt geluid, houdt je lekker warm en is de kleding van je huis. Kortom, tijd voor de 10 mooiste, biologische stofjes!

1 By Mölle staat vaak op mijn lijstjes, maar wat zijn het ook een mooie producten. Dit plaid is gemaakt van gerecycled denim. Juist; van spijkerbroeken! 2 Slapen in de natuur; het wordt bijna werkelijkheid met deze mooie beddenprints van Scent of Nature. 100% biologisch katoen, wat wil je nog meer? 3 Superhip oker met speelse stippen. Dit kussen van Ferm Living is gemaakt van biologisch katoen en maar liefst 50 x 50 cm groot. 4 In een vorig blogpost wees ik al op de ontzettend schattige Alpacaknuffels van Inkari, maar wist je dat ze ook andere heerlijk zachte producten hebben? Zoals dit chunky plaid uit Peru. 5 Biologisch en toch superchic. Deze gestreepte, donkere theedoek van het merk Bambu komt uit de webshop van Leven Zonder Afval, waar nog veel meer ecologische oplossingen te vinden zijn.

6 Stoere kleuren, zachte, niet-kriebelende stof én fairtrade gemaakt. Deze plaids van Fair Trade Original hebben alles. Gemaakt in de familiewerkplaatsen van Yak & Yeti Enterprise; een organisatie die zich inzet voor een eerlijke arbeidsmarkt en behoud van de Nepalese cultuur. 7 Voor de kleintjes; Fresk is een Nederlands merk dat het mooiste kindertextiel van biologisch katoen maakt. Dit dekentje staat prachtig in de wieg, maar eigenlijk ook gewoon in de woonkamer 🙂 8 Wegwerp vaatdoekjes? No thanks! Maar van die felgele lappen wordt ook niemand blij. Dit vaatdoekje van Dille & Kamille is gemaakt van biologisch katoen en staat mooi in iedere keuken. Gaat gewoon mee in de wasmachine, dus goed voor het milieu! 9 Nog een keer Fresk, want dit product is wat mij betreft de allerbeste hydrofieldoek ooit gemaakt! Ik ben behoorlijk ‘hydrofieldoekfiel’, dus ik heb een aardige verzameling van verschillende duurzame merken. Maar geen enkele blijft zo heerlijk zacht als de doeken van Fresk. Zelfs zonder droger! 😉 10 AAI staat voor lieve producten, gemaakt van natuurlijke, vintage en gerecyclede materialen. Zo is dit kussen gemaakt van gerecycled canvas en is daarom waterproof. Je kunt hem dus niet alleen binnen, maar ook prima buiten leggen.


Hoe vond je dit artikel?

Deel hem met je vrienden