De blijvende trends van de vtwonen & designbeurs

Knus en geborgenheid

12.10.2017 -
  • Artikel

Vorige week bezocht ik de vtwonen&designbeurs om inspiratie op te doen voor het komende jaar. Daar trof ik veel moois aan, zowel in kleurgebruik als in inrichting. De huidige trends blijven nog even bestaan. Het is duidelijk te zien dat mensen zich nog steeds terugtrekken naar een ingetogen, knus interieur. Waar natuurlijke invloeden erg voelbaar zijn en kleuren zorgen voor rust en een gevoel van thuis.

De nieuwste trends op de vtwonen&designbeurs

Invincible pink

Toen ik een aantal weken terug op zoek ging naar nude pumps, kreeg ik in ieder schoenenwinkel te horen dat de rozetint toch echt een zomerkleur was en nergens meer te krijgen was. Ik geloofde niet wat ik hoorde. Roze? Gebonden aan een seizoen? Roze is al een tijdje trendy, maar ik ben er heilig van overtuigd dat deze kleur nog even meegaat. Ook in het interieur!

 

Niet felroze, maar inderdaad de nudes, de vergrijsde rozetinten, aangevuld met andere natuurkleuren, vieren hoogtij. Flexa heeft dat door en wijdde een complete beursstand aan de trendkleur voor 2018: Heart Wood. Hier zie je hoe Theo-Bert Pot (aka The Nice Stuff Collector) de roze kleur perfect ondersteunt met grijsblauw en diepzwart. Het geeft een knus gevoel van geborgenheid. En Souraya Hassan (van Binti Home) maakt een erg elegante combinatie met wit en goud. Dezelfde kleur, twee unieke toepassingen.

De nieuwste trends op de vtwonen&designbeurs
De nieuwste trends op de vtwonen&designbeurs
De nieuwste trends op de vtwonen&designbeurs

Nature calling

Men zoekt dus de rust op. Die geborgenheid is overal in terug te zien. Op de beurs zijn de kleuren voornamelijk vergrijsde natuurtinten en qua materiaal zie je nog steeds veel gebruik van zachte wol, linnen, (blank) hout en rotan. Veilige keuzes die lang meegaan, die waren in veel stijlkamers terug te zien.

 

Maar wat wel opvalt is dat deze natuurlijke materialen niet alleen nog maar met lichte kleuren gebruikt worden, maar ook steeds vaker donkere tinten in huis aangebracht worden. Daar is duidelijk meer durf voor nodig, maar die durf wordt rijkelijk beloond met een nog veel sterker gevoel van knusheid. Je wordt met zo’n donkere kleur namelijk echt door je huis ‘omarmt’, vooral als het buiten wit en grauw is. Kleedje erbij, warme kop thee (en een chocolaatje?) en laat die winter maar komen.

 

De nieuwste trends op de vtwonen&designbeurs
De nieuwste trends op de vtwonen&designbeurs
De nieuwste trends op de vtwonen&designbeurs

DIY en tweedehands

Steeds vaker zie je zelfgemaakte of tweedehands oplossingen voor het interieur. Of het nu een oude gymbok is die dienst doet als poef, oude lades die aan de muur opgehangen worden als sprokkelkast of een oude archiefkast die een tweede leven krijgt. Een hele positieve ontwikkeling, want het is ten eerste ontzettend leuk om op die manier creatief met je interieur bezig te zijn. Je kijkt op een andere manier naar afdankertjes. Ten tweede is het natuurlijk véél beter voor zowel het milieu als de mens om producten een tweede kans te geven of om iets zelf te maken.

 

En zeg nou zelf, het is toch veel leuker om je bezoek te vertellen dat je die bijzetter zelf gemaakt hebt? Of dat dat kastje een vondst bij de kringloop was waar je zelf een fris kleurtje overheen geschilderd hebt? Daar mag je best wel trots op zijn, hoor! 🙂

De nieuwste trends op de vtwonen&designbeurs
De nieuwste trends op de vtwonen&designbeurs
De nieuwste trends op de vtwonen&designbeurs

Groen

Te koud om buiten te zitten? We nemen gewoon alle planten mee naar binnen! Dat is mooi, want het past perfect bij al die natuurlijke materialen. Ook de botanische trend is al een tijdje actief, maar blijft met gemak nog even hangen. Dat was ook op de beurs goed te zien. Iedere stand maakte veelvuldig gebruik van allerlei soorten groen. Het blijft een tegenreactie op de drukte van het alledaagse leven. Vetplantjes, hangplanten, bloemen… Alles mag!

 

Geen groene vingers? Een likje groene verf doet ook wonderen. Grijze groentinten doen het altijd perfect. Maar wil je écht eens iets anders doen? Ga dan voor diep smaragdgroen, dat is echt een instant klasse-effect! Coco-Mat, het mooie merk achter 100% natuurlijke bedmatrassen en -accessoires, had zo’n heerlijk groene stand; met een donkergroene wand, veel planten en heel veel natuurlijke materialen. Als dat niet de natuur in huis is…

De nieuwste trends op de vtwonen&designbeurs
De nieuwste trends op de vtwonen&designbeurs

En, heb jij ook de beurs bezocht? Wat vond jij er van? Ben jij ook toe aan wat rust in je interieur of mag het wel wat gewaagder? Laat een berichtje achter, ik ben benieuwd!


Hoe vond je dit artikel?

Deel hem met je vrienden