Kleur van het Jaar 2018: Heart Wood

De roze kameleon

17.10.2017 -
  • Winactie

In een vorige blogpost liet ik zien hoe ik Flexa’s Kleur van het Jaar 2018 Heart Wood in mijn eigen interieur heb verwerkt. Maar je kunt er zoveel meer mee! Zoals ik al zei is de kleur een ware kameleon en verandert ie van stijl afhankelijk van welke ondersteunende kleur(en) je gebruikt. Ik werk drie opties voor je uit en laat zien hoe je deze kleur mooi combineert!

De Kleur van het Jaar 2018 Heart Wood

Grey + Pink

Met grijstinten kun je eigenlijk iedere kleur gebruiken, maar de combinatie met leverroze is wel een favoriet. De kleurencombinatie zorgt ervoor dat grijs, wat anders kil kan overkomen, ineens heel behaaglijk wordt. Het resultaat is vrouwelijk en sophisticated, maar toch stoer.

De Kleur van het Jaar 2018 Heart Wood

Urban Jungle

Heart Wood wordt extra warm als je hem gebruikt met koelere tinten. Dit palet is geïnspireerd op de botanische trend en bestaat uit kleuren die elkaar aanvullen in plaats van dat ze overschaduwen. De roze kleur wordt in dit gezelschap meer een aardetint en geeft een zachte twist aan het anders koele geheel.

De Kleur van het Jaar 2018 Heart Wood

Ground Control

Aardetinten zijn dit jaar helemaal hot en je ziet meteen wat ze doen met een kleur zoals Heart Wood. Terwijl de kleur zelf behoorlijk ‘aards’ is, wordt het vanzelf een koele tint die rust geeft tussen alle felle roodtinten. Combineer met een extra lichte grijstint en je hebt een palet dat netjes in balans is.

Aan de slag!

Wil je zelf ook met Heart Wood aan de slag? Goed nieuws! Ik mag van Flexa 5 kleurentesters weggeven. Het enige wat je hoeft te doen is hieronder laten weten welke kleurencombi jij graag in huis zou willen nemen. De eerste vijf reacties krijgen een Flexa Heart Wood kleurentester opgestuurd! 🙂

(Deze actie is alleen voor lezers uit Nederland en België)


Hoe vond je dit artikel?

Deel hem met je vrienden