Een beetje huis terug

De box naar de zolder

27.11.2017 -
  • Artikel

Er is weer wat geschoven in huis! Met een kleine ingreep heb ik weer een stukje huis terug gekregen.

Een beetje thuis terug

Waar blijft de tijd?

Een week geleden werd Olle 9 maanden. Hij is sinds afgelopen vrijdagavond al even lang buiten mijn buik als dat hij daarbinnen is geweest. Gek hè? Ook zoiets geks: Hij leerde gisteren plotseling ‘dagdag’ zwaaien. Dat deed hij zomaar ineens! In mijn hoofd zie ik hem sindsdien al zwaaien bij de ingang van de basisschool. Met zijn rugzakje aan en zijn vetertjes gestrikt. En ik maar janken…

 

Ahem, wellicht loop ik voor op zaken. Maar één ding is zeker: Olle wil de wijde wereld in en dat laat hij merken! Ik kan me ook goed voorstellen dat je box als een gevangenis voelt als je eenmaal door hebt hoe je je van A naar B kan worstelen. En dat is waar al deze ‘het-gaat-me-te-snel’-ellende een fijn lichtpuntje met zich mee bracht.

Een beetje thuis terug
Een beetje thuis terug

Weg met dat onding

Want iedereen die niet omkomt in de ruimte zal beamen dat zo’n box een ontzettende sta-in-de-weg is! En gelukkig was onze box tweedehands (Marktplaats + likje verf = gloedjenieuwe box voor nop), want hij werd ook nog eens amper gebruikt. Het moment dat we hem echt een week niet aangeraakt hadden gaf voor mij de doorslag: weg met dat onding!

 

…En ik heb nog geen moment spijt gehad. Want wat een hoop ruimte heb ik er voor terug gekregen. Onze zithoek is plotseling heel begaanbaar en het interieur voelt weer een beetje volwassen. Kijk maar naar de foto’s. Dat is toch een wereld van verschil? We zullen er maar van genieten tot Olle nog een stap verder is en juist héél veel speeltjes in huis wil. 😉

Een beetje thuis terug

Hoe vond je dit artikel?

Deel hem met je vrienden