Die keer dat ik plotseling een zwart vlak op mijn muur schilderde

En heel erg moest wennen aan het resultaat

23.12.2017 -
  • Artikel

Ik ben impulsief. Als ik iets in mijn hoofd heb, moet het meteen uitgevoerd worden. Het zal niet de eerste zijn dat ik binnen een dag een kleur uitgezocht en geschilderd heb. Dit is echter niet zo’n verhaal.

Die keer dat ik plotseling een zwart vlak op de muur schilderde

Een heftig kleurstatement

Al vanaf het moment dat ik op de vtwonen & designbeurs deze wand op de Flexa beursstand zag, wilde ik het thuis ook. Ik heb dus écht lang met het idee in mijn hoofd rondgelopen. Tot na ruim een maand plotseling het kwartje viel. Ik was op zoek naar een mooie manier om onze tv weg te werken én op zoek naar een plek voor een kleurstatement. 1 + 1 = 2, dus was het nu een kwestie van de juiste kleur kiezen.

 

Kleur kiezen

Omdat de kleur ervoor moest zorgen dat de tv meer in de muur wegvalt, moest het vlak ook donker worden. Maar welke kleur neem je dan? Ik was toe aan iets gewaagds. Daarom koos ik voor de diepzwarte krijtverf van Flexa. Twee laagjes verf en je hebt een prachtig strak resultaat.

 

Zelf doen?

Zo’n vlak schilderen is heel eenvoudig. Ik deed het ook al in de toilet make-over en alles wat je daarvoor nodig hebt is een potlood, een waterpas en schilderstape. Kijk eerst goed waar je je vlak wil laten beginnen. Meestal werk ik vanuit de onderkant. Ik kies een afstand vanaf de grond (of de meubel) waar ik het vlak wil laten beginnen. Vervolgens teken ik met de waterpas het vlak uit op de muur. Trek schilderstape langs de potloodlijnen en inkleuren maar! 🙂

 

Stoer en stijlvol

Afstylen doe ik met zwart, wit en goud. Zo wordt het vlak stoer, maar ook heel stijlvol. Het resultaat is een weggewerkte tv én een designelement op de muur. Ik moest eerst ontzettend wennen aan deze knallende kleur, het is ook wel heftig als je vergrijsd roze gewend bent, maar ondertussen ben ik helemaal tevreden! Wat vinden jullie?

Die keer dat ik plotseling een zwart vlak op de muur schilderde Die keer dat ik plotseling een zwart vlak op de muur schilderde Die keer dat ik plotseling een zwart vlak op de muur schilderde Die keer dat ik plotseling een zwart vlak op de muur schilderde Die keer dat ik plotseling een zwart vlak op de muur schilderde

Hoe vond je dit artikel?

Deel hem met je vrienden