Make-over voor het kleinste kamertje: deel 2

De uitwerking

16.12.2017 -
  • Artikel

In mijn vorige blog liet ik jullie zien hoe ik de make-over van ons toilet voorbereidde. De kleuren zijn uitgezocht en getest. Tijd om de daad bij het woord te voegen!

Make-over voor het kleinste kamertje: deel 2

Een goed begin…

Eerst even dat behangetje verwijderen. Ofja, even… We weten allebei dat vliesbehang lang niet zo prettig is als wordt beweerd. Gelukkig zijn het deze keer maar twee stroken in plaats van een wand van 5 meter! Na de muur helemaal schoongemaakt te hebben, schilder ik de nieuwe basis, Drifting Cloud van Flexa, op de muur. Deze kleur is één van de trendkleuren van 2018 en ik weet wel waarom. Wat een ingetogen en toch schitterende beauty van een basiskleur!

 

Goed, de basis is gelegd. Tijd voor een statement in de knalkleur Full Ocean, uit de collectie Pure by Flexa ColorLab. Ik wil een gekleurd vlak maken waar de spiegel in komt te hangen. In de hoek laat ik deze ‘door het raam’ lopen, voor een extra speels effect. Zo’n vlak schilderen is trouwens eenvoudiger dan je zou denken. Het enige wat je nodig hebt is een waterpas, een potlood en schilderstape. Ik bepaal eerst mijn beginpunt vanaf de grond en ga van daar uit met de waterpas mijn vlak uitschetsen. Plak de schilderstape (for the love of god; bezuinig hier niet op) langs de randen en rollen maar!

Make-over voor het kleinste kamertje: deel 2
Make-over voor het kleinste kamertje: deel 2

Accessoires in roze en oker

Als je de vorige blog gelezen hebt, heb je ook gezien dat ik graag roze en oker aan dit geheel toe wil voegen. Dan vraag je je nu vast af waar deze kleuren gebleven zijn. Deze steuntinten ga ik gebruiken om de accessoires op de muur vorm te geven. De grote spiegel wordt dezelfde kleur als het groene vlak en de lijstjes en spiegeltjes eromheen schilder ik in Subtle Peony en Real Mustard, allebei ook kleuren uit de Pure by Flexa ColorLab lijn. De afwisseling in kleur én de plek van ophangen doorbreken het vlak en maken het geheel zo iets minder strak.

 

How it’s done

Ik vind accessoires schilderen altijd zo’n priegelwerk dat ik er vaak heel nerveus van word. Waarom? Ik heb gewoon geen geduld om te wachten tot verf écht droog is. Deze keer doe ik het anders. Ik zorg voor voldoende afleiding! Eerst schilder ik de ene kant. Dan maak ik even een lange boswandeling met Olle. Vervolgens verf ik de andere zijde. Dan zorg ik voor een grote kop chocolademelk met slagroom en zet ik Netflix aan. Alles voor het beste resultaat, toch? En ja hoor, het werkt! 😉 Alleen nog even de accessoires ophangen en presto!

Make-over voor het kleinste kamertje: deel 2
Make-over voor het kleinste kamertje: deel 2

Zo goed als nieuw

Zo. Dit kamertje is ook weer helemaal bij. 🙂  Heerlijk hoe een klein likje verf direct zo’n verschil kan maken! Na het schilderen van het Full Ocean vlak merkte ik dat het me eigenlijk helemaal niet meer zo eng lijkt om een volledige muur in zo’n statementkleur te schilderen. Wie weet is er in het nieuwe jaar weer een andere kamer de pineut! 😉

 

Over Pure by Flexa ColorLab

De kleuren uit de Pure by Flexa ColorLab lijn vind ik zó inspirerend. De kleuren onderling zijn ontzettend verschillend, maar hebben één gemene deler: klasse! Het zijn kleuren die je interieur een stempel geven en je in staat stellen om van je huis je thuis te maken. Zelf aan de slag met Flexa? Deze verfijnde kleuren zijn verkrijgbaar in verschillende verfspeciaalzaken (filter op “Pure by Flexa”), waar je ze op grote A4-formaat stalen kan bekijken én je professioneel advies krijgt, zodat je dé kleur voor jouw ruimte vindt. Heb jij al een mooi kleurtje op het oog?

Make-over voor het kleinste kamertje: deel 2 Make-over voor het kleinste kamertje: deel 2 Make-over voor het kleinste kamertje: deel 2 Make-over voor het kleinste kamertje: deel 2 Make-over voor het kleinste kamertje: deel 2 Make-over voor het kleinste kamertje: deel 2
Dit artikel is geschreven in samenwerking met Flexa

Hoe vond je dit artikel?

Deel hem met je vrienden