Make-over voor het kleinste kamertje

De voorbereiding

09.12.2017 -
  • Artikel

Eens in de zoveel tijd verandert mijn huis drastisch in de basis. Dan komt er ineens een nieuwe kleur op de muren en worden ook de accessoires en meubels meegenomen in deze transformatie. Mijn huis is net zo veranderlijk als ik zelf, en als je mij kent weet je dat dat héél veranderlijk is.

Make-over van het kleinste kamertje

Eclectic home

Zo kreeg ik het deze zomer op mijn heupen en schilderde ik in een ochtend de muren in onze woonkamer roze (voor de liefhebbers: Subtle Peony van Pure by Flexa ColorLab). Achteraf voelt dat een beetje als de eerste stap in de ommekeer van mijn interieur. Het werd gevolgd door materialen zoals velours, goud en bloemen. Afgelopen maand deed ik daar een ontspul-actie bovenop om af te rekenen met de verzamelzucht die mijn interieur zo kinderlijk en onsamenhangend had gemaakt. Een aantal dagen geleden kwam er ook nog een zwart vlak over het roze muurtje heen om de tv in de muur te laten blenden. By the way, hier volgt nog een blog over, maar ja hè: druk druk druk!

 

Maargoed, met deze behoorlijke veranderingen merk ik dat ik gezwicht ben voor de eclectische stijl. Het is een stijl die ik in al mijn keuzes terugvind; de kleding die ik mooi vind, de tentjes die ik binnen loop, zelfs de muziek die ik luister. Ik kan me goed vinden in deze beetje nutty stijl en mijn thuis groeit daar steeds meer in mee.

Make-over van het kleinste kamertje

Het kleinste kamertje

Aan het toilet had ik sowieso al érg weinig gedaan toen ik met Mike ons huis betrok. Op dat moment hield ik van de scandinavische trend. Handig, want dat is tamelijk wit en dat scheelde weer werk en geld aangezien het huis wit werd opgeleverd! Maar ondertussen zijn ik en mijn huis verder gegaan en is de kleinste kamer wit gebleven. Lang vond ik dat niet erg, maar nu vind ik dat elk hoekje in huis iets speciaals verdient. Hoogste tijd voor een make-over!

 

De juiste kleurbasis

Daarvoor zocht ik eerst de juiste kleuren bij elkaar. Op het witste wit was ik al en tijdje uitgekeken, dus ik gebruikte ik de Flexa Visualizer App om de juiste basis te kiezen. Ik ben absoluut gek op de knallende smaragdkleur die je nu in veel trendy interieurs terug ziet, dus ik was ook meteen weg van de kleur Full Ocean van Pure by Flexa ColorLab. Een volwassen kleur met heel veel klasse naar mijn mening, maar voor een kleine ruimte vond ik dit iets te heftig. Dus koos ik voor een lichte basis om deze krachtige knalkleur mee te combineren. Dat werd de subtiele trendkleur Drifting Cloud, die ik ook al voor Olle’s speelhoek gebruikte.

Make-over van het kleinste kamertje

Moodboard

Daarna ging ik op Pinterest op zoek naar inspiratie voor vormen en steunkleuren. Daar vond ik al snel dat roze- en okertinten heel fijn aansluiten bij de groene basis. Daarom koos ik als steunkleuren nog Subtle Peony en Real Mustard, ook beide uit de Pure by Flexa ColorLab collectie. Ook deed ik er het idee op om met kleurvlakken en een spiegelcollage een spannende wand te creëren.

Make-over van het kleinste kamertje
Make-over van het kleinste kamertje

Nog even testen

Voordat ik aan de slag ga, test ik de kleur eerst altijd even uit. Zoals eerder gezegd ben ik heel veranderlijk en een ontzettende twijfelbips, dus ik wil écht zeker van mijn keuze zijn voordat ik met zo’n make-over begin. Ik haalde dus de kleurtesters van Flexa in huis en deed een klein stukje van de basiskleur Drifting Cloud voor op de muur. Vervolgens hang ik hier de kleurstalen van de andere kleuren tegenaan om te zien of het geheel lekker werkte. Fijne bijkomstigheid; de kleurenstalen van Pure By Flexa ColorLab komen op A4-formaat! Dan hoef je dus niet op basis van een piepklein papiertje te kiezen of dit de kleur voor jou is. De Pure by Flexa ColorLab kleuren (en dus ook de stalen!) zijn ook nog eens te koop bij de verfspeciaalzaak. Zo kun je de grote stalen bekijken én krijg je professioneel advies over de toepassing van jouw keuze, handig toch?

 

Ik ben in ieder geval overtuigd van de kleurencombinatie en ga hier heel vlug mee aan de slag! 🙂 Wat vinden jullie?

Make-over van het kleinste kamertje
Dit artikel is geschreven in samenwerking met Flexa

Hoe vond je dit artikel?

Deel hem met je vrienden