Mijn kringloopschatten

Lieve tweedehandsjes

17.01.2018 -
  • Artikel

Een tijdje terug werd ik door Irma ten Napel benaderd om een kringloopvondst in mijn huis te featuren op haar blog. Ik moest het leukste item uit mijn huis uitkiezen en dat viel me niet mee. De keuze werd uiteindelijk Olle’s commode, maar ik heb zoveel meer leuke tweedehandsjes in huis waar ik heel blij mee ben. Daarom laat ik jullie vandaag een paar van mijn favoriete kringloopschatten zien.

Kringloop is hot

Alleen al in het knusse dorpje waar ik woon zijn maar liefst drie kringloopwinkels te vinden. Helemaal niet gek natuurlijk; De kringloop is hartstikke hot! Afgelopen jaren had men wat minder geld te besteden en dan moet je creatief worden. Tweedehandsjes dus, die je met een beetje fantasie om kan toveren tot de mooiste musthaves.

 

Bij mij is dat wel blijven hangen. Ik ben gek op zelf maken en opknappen. Niet alleen omdat het je een woonitem geeft die écht uniek is, maar ook omdat het veel duurzamer is. Sinds ik een eigen huisje heb, heb ik dus ook al veel mooie dingen in huis gehaald. Niet alleen meubels, maar ook mooie accessoires waar ik extra graag naar kijk.

Mijn kringloopschatten Mijn kringloopschatten

Schoenenbankje

Wij hebben geen bijkeuken, dus onze achterdeur leidt je direct in de woonkamer. Dat vind ik wel gezellig, maar we hebben niet echt een plekje voor al die schoenen. De meeste schoenenkasten zijn nou niet bepaald een lust voor het oog en om alle schoenen maar op de mat te zetten staat ook zo rommelig. Toen kwam ik per toeval langs een oud, knalrode gymbankje op Marktplaats kwam. Ik verfde hem wit en plaatste alle schoenen netjes op een rij eronder. Hebben we meteen een fijn plekje om alle dekentjes en boekjes binnen handbereik te leggen.

 

Kinderkamer

Bijna héél Olle’s kinderkamer is zelfgemaakt of tweedehands. Het enige waar we geen risico wilden lopen, was zijn ledikantje. De commode was een oud eikenhouten badkamerkastje met marmeren blad. Ik schilderde de kast in Okergoud van Flexa en liet het marmeren blad voor wat het was, wat een leuke combinatie van speels en klassiek opleverde. De kledingkast deed voorheen functie als servieskast bij mijn schoonouders. Omdat zij een mooie buffetkast op maat lieten maken, mocht de oude kast naar de stort. Maar gelukkig lieten ze dit eerst nog even aan ons weten, zodat wij de kast snel konden claimen. Een likje Denim Drift (Flexa) aan de buitenkant en hetzelfde Okergoud aan de binnenkant en voilà, de kast was als nieuw!

Mijn kringloopschatten Mijn kringloopschatten

Ken je klassiekers

Vroeger moest ik er niets van hebben, maar ik word steeds verliefder op de klassieke stijl. Donkere blauw- en groentinten, zwart en goud; I love it! Daarom heb ik ook een zwak voor oude schilderijen gekregen. Een hele tijd terug al kreeg ik een schilderij van mijn oma en daar heb ik afgelopen zomer een schilderij uit het huis van de oma van Mike aan toegevoegd. Binnenkort ga ik de wand zo schilderen dat deze lijstjes een spetterend plekje op de muur krijgen.

 

Ook in het straatje van klassiekers; Ik ben gek op vinyl! Daarom ben ik ook zo ontzettend blij met onze platenspeler, ook een tweedehands exemplaar. Eigenlijk zat er nog een melkwitte kap omheen, om de naald en dergelijke tegen stof te beschermen, maar ik vind hem zonder veel mooier. Dan maar wat vaker poetsen 😉 Naast de platenspeler staat een oude gistfles die ik bij een brouwer voor twee tientjes op mocht halen. Sindsdien heeft deze vaas altijd een mooie plek in de hoek van de woonkamer gehad. Alleen van de vorm word ik al heel vrolijk.

 

Tweedehands of nieuw?

Dat waren mijn favoriete tweedehandsjes. Hopelijk is dit een trend die mag blijven, want kringloopvondsten bieden zoveel mogelijkheden en zijn een duurzaam alternatief voor splinternieuwe producten. Wat vinden jullie; Tweedehands of nieuw? En hebben jullie zelf ook mooie opknappers in huis?


Hoe vond je dit artikel?

Deel hem met je vrienden