Recept: Hot Vegan Choco

Van homemade amandelmelk

06.01.2018 -
  • Recept

Ik drink geen koffie of, naast een rood wijntje bij de borrel, alcohol. Niet omdat ik het ongezond vind. Mijn alternatief is waarschijnlijk veel ongezonder. Mij maak je in de avonduurtjes namelijk veel blijer met warme chocolademelk. Ik probeerde (met de goede voornemens in het achterhoofd) uit of dat ook veganistisch kan, en wel met heerlijke homemade amandelmelk!

Recept: Hot Vegan Choco Recept: Hot Vegan Choco

Benodigdheden voor 1 liter amandelmelk

– 250 gram onbewerkte amandelen

– 1 liter water

– snufje zeezout

– blender

– brede fles of kom

– vergiet

– theedoek

 

Aan de slag

Laat de amandelen eerst een nachtje in water wellen, zodat ze lekker zacht en zoet worden. De volgende dag kun je de amandelen afgieten en schoonspoelen. Doe ze met het water en het zout in de blender en laat ze een aantal minuten goed mengen. Leg een fijne thee- of kaasdoek in een vergiet en houd deze boven een kom. Giet je mengsel in deze doek en laat de melk door het vergiet in de kom lopen. Als de doek ‘uitgedruppeld’ is, kun je de resterende amandelmelk eruit wringen. Giet de inhoud van de kom in een uitgekookte literfles (ik bewaar altijd alle pastasausflessen en heb er nu eindelijk een doel voor, jeej!) en je amandelmelk is klaar. Deze kun je een kleine week bewaren.

Recept: Hot Vegan Choco
Recept: Hot Vegan Choco

Benodigdheden voor de hot choco

– een mok amandelmelk

– eetlepel cacaopoeder

– eetlepel suiker

– De Bron veggie marshmallows

– steelpannetje

 

Warm de amandelmelk op in een steelpannetje en giet alvast een beetje van de melk in de mok. Meng dit met de cacaopoeder en suiker. Zodra de melk in de pan begint te koken giet je deze bij het mengsel in de mok. Goed roeren, garneren met de heerlijke strawberry/vanilla marshmallows van De Bron en je vegan hot choco is klaar om opgepeuzeld te worden!

 

Superongezond maar yummy alternatief

Pssst, heb je geen boodschap aan goede voornemens? Of heb je wel een extraatje verdiend? Dan kun je in plaats van de eetlepel cacao ook 1/3 reep Tony’s Chocolonely in de melk oplossen. Wel goed roeren! 🙂 Mmm… Smakelijk!

Recept: Hot Vegan Choco Recept: Hot Vegan Choco Recept: Hot Vegan Choco

Hoe vond je dit artikel?

Deel hem met je vrienden