- Artikel
- Recept


Benodigdheden voor 1 liter amandelmelk
– 250 gram onbewerkte amandelen
– 1 liter water
– snufje zeezout
– blender
– brede fles of kom
– vergiet
– theedoek
Aan de slag
Laat de amandelen eerst een nachtje in water wellen, zodat ze lekker zacht en zoet worden. De volgende dag kun je de amandelen afgieten en schoonspoelen. Doe ze met het water en het zout in de blender en laat ze een aantal minuten goed mengen. Leg een fijne thee- of kaasdoek in een vergiet en houd deze boven een kom. Giet je mengsel in deze doek en laat de melk door het vergiet in de kom lopen. Als de doek ‘uitgedruppeld’ is, kun je de resterende amandelmelk eruit wringen. Giet de inhoud van de kom in een uitgekookte literfles (ik bewaar altijd alle pastasausflessen en heb er nu eindelijk een doel voor, jeej!) en je amandelmelk is klaar. Deze kun je een kleine week bewaren.