DIY: Een industriële lambrisering

Klassiek en speels

28.02.2018 -
  • DIY

Jaaa, hij zit er op hoor! Afgelopen weekend schilderde ik mijn nieuwe lambrisering op de muur. Het was even eng, want het was een effect wat ik nog nooit had uitgeprobeerd, maar het eindresultaat is weergaloos! Ik ben heel tevreden, kijken jullie mee?

DIY: Een industriële lambrisering

Schilderen maar!

In mijn vorige blog is te lezen welke kleuren ik koos voor mijn lambriseringproject; het subtiele Delicate Grey en klassieke Lush Indigo. Afgelopen zaterdag kon ik dus éindelijk aan de slag om de muur te schilderen.  Ik gebruikte voor deze klus de krijtverf van Pure by Flexa ColourLab, omdat deze extreem snel droogt en een prachtig matte afwerking heeft. Dat past perfect bij het effect dat ik op de muur wil creëren. Verder is de verf erg slijtvast, wat geen overbodige luxe is met een ontdekkende dreumes in huis.

 

De Pure by Flexa ColourLab verfcollectie is verkrijgbaar bij de verfspeciaalzaak, waar je geholpen kunt worden bij de keuze voor de perfecte kleur bij jou thuis. Benieuwd waar je deze collectie bij jou in de buurt kan vinden? Kijk dan hier en filter op “Pure by Flexa”. In de video hieronder zie je hoe ik de verfklus aanpakte en hoe jij zelf ook zo’n lambrisering kunt schilderen. It’s easy!

DIY: Een industriële lambrisering

Hoe ga je te werk?

Zo’n lambrisering is ontzettend eenvoudig om te schilderen. Je hebt alleen het volgende nodig:

– Verfkleur #1

– Verfkleur #2

– Verfrollers

– Kleine kwasten

– Blokkwast

 

Vergeet niet de randjes, plinten en stopcontacten met schilderstape te bedekken! Schilder eerst het bovenste deel van de muur in de ene kleur. Verf langs de schilderstape met de kleine kwast en doe het grote vlak daarna met de verfroller. Wacht tot dit droog is en schilder vervolgens de lambrisering in de tweede kleur op dezelfde manier. Afhankelijk van de kleur heb je misschien twee lagen nodig. Als alles droog is (en ik zeg het nog eens; wacht tot het écht droog is) schilder je net boven de lambrisering nog een baan met de eerste verfkleur. Neem de droge blokkwast en veeg de verf naar beneden over de lambrisering. In de video wordt verder uitgelegd waar je op moet letten!

DIY: Een industriële lambrisering
DIY: Een industriële lambrisering

Chic, maar toch stoer

Het eindresultaat vind ik geweldig! Het geeft de ruimte direct een nieuwe uitstraling; chic, maar toch stoer en klassiek, maar toch speels. Het was even spannend; om zo’n knallende kleur op zo’n afwijkende manier op je muur verven moet je wel even over een drempel. Maar ik ben weg van het effect! Er staan een hoop spullen op het dressoir, en die zorgen ervoor dat de muur daar een beetje druk wordt. De volgende stap is om het dressoir te bewerken met dezelfde kleur blauw (en een beetje op te ruimen). Verder wil ik nog steeds de oude schilderijen een mooi plekje boven dit dressoir geven, dus ook daar maak ik binnenkort een fijn klusje van. Kennen jullie dat, dat je huis nooit klaar is? 😉

 

Als je geïnteresseerd bent in meer verfvideo’s, kun je je abonneren op mijn Youtube-kanaal. Ik ben benieuwd wat jullie van de nieuwe lambrisering én mijn allereerste video vinden. Ik hoor het graag! 🙂
Tutorial: Music by HookSounds

DIY: Mijn nieuwe lambrisering DIY: Mijn nieuwe lambrisering DIY: Een industriële lambrisering DIY: Een industriële lambrisering DIY: Mijn nieuwe lambrisering DIY: Een industriële lambrisering DIY: Een industriële lambrisering DIY: Een industriële lambrisering DIY: Een industriële lambrisering DIY: Een industriële lambrisering
Dit artikel is geschreven in samenwerking met Flexa

Hoe vond je dit artikel?

Deel hem met je vrienden