In de wolken met een nieuwe lambrisering

De voorbereiding

21.02.2018 -
  • Artikel

Ik heb er altijd van gedroomd; een huis voor íedereen. Waar ik en mijn vriend rust vinden en geïnspireerd worden, maar ook waar mijn kinderen zich kunnen ontwikkelen en lekker kunnen spelen.

Mijn huis is Olle’s huis

Onderdeel daarvan is dat ons huis vol staat met muziek instrumenten waar ook Olle aan mag zitten. En dat overal opslagruimte is voor blokken en ander speelgoed. Dat er genoeg tafeltjes, krukjes en bankjes staan om langs te lopen en te klauteren. En dat er ook voldoende blijft staan waar hij simpelweg niet aan mag komen (ook al staat het binnen handbereik), zodat hij ook dat kan leren.

 

Bij al dat ontdekken wordt er wel een wat vies. Zoals de muren. Want hoewel de lambrisering in onze woonkamer net twee jaar oud is, ziet het er niet zo uit. Krassen, vlekken, strepen; stijlvol is het niet meer. Tijd voor iets nieuws dus. En deze keer een kleurtje dat tegen een stootje kan!

In de wolken met een nieuwe lambrisering
In de wolken met een nieuwe lambrisering

Het juiste kleurtje kiezen

Toen we in dit huis kwamen wonen wilde ik het liefst alles wit hebben. Dat is nu wel anders. Ik houd wel van licht, maar ik mis de diepte in complete witheid. Ik wil nog steeds graag een geschilderde lambrisering, maar het wit op mijn muur mag dus wel iets verfijnder. De kleur die ik voor de basis in mijn hoofd heb, is een hele lichte grijstint. Daar was ik redelijk snel over uit. En nadat ik een tijdje terug een behang zag met een wolkachtig ombre-effect, is dit idee voor de lambrisering maar in mijn hoofd blijven spoken. Maar welke kleur daar overheen gaat, moet ik met behulp van de Flexa Visualizer App testen, een gratis app die me al keer op keer heeft geholpen bij mijn kleurkeuzes!

 

Voor de basis van de muur kies ik Delicate Grey uit de Pure by Flexa ColorLab collectie, een wit met een hint van grijs. Daardoor wordt de muur ‘warmer’ dan met puur wit. Voor de lambrisering kies ik voor blauw. Ik ben he-le-maal verliefd geworden op de verschillende tinten Indigo, ook van Pure by Flexa ColorLab. Het voelt klassiek aan als Delfts Blauw, maar dan met een rauw randje. Echter twijfel ik of ik moet gaan voor Real Indigo of Lush Indigo, dat nét iets dieper qua kleur is. En trouwens, de kleur Lush Aqua, die iets meer naar het groen neigt, vind ik eigenlijk ook wel mooi… Gelukkig voor de twijfelkonten onder ons, zoals ik, zijn de kleuren uit de Pure by Flexa ColorLab collectie bij de verfspeciaalzaak op stalen van A4 formaat verkrijgbaar. Deze haal ik in huis en hang ik op aan de muur, om zo een definitieve keuze te maken.

In de wolken met een nieuwe lambrisering

De keuze gemaakt

Wat ik belangrijk vind is dat de kleur past bij de kleuren die ik het afgelopen jaar in huis heb genomen. Ik heb afstand genomen van mijn ‘alles wit’-periode en omring me steeds liever met uitgesproken kleuren. Eén van die kleuren is de roze Subtle Peony op de muur in de woonkamer. Het is dus belangrijk dat de kleur van de lambrisering hier goed bij past.

 

Wat dat betreft valt voor mij de Lush Aqua af. De klassieke uitstraling van de Indigo tinten vind ik veel beter aansluiten bij de richting die ik op wil met mijn interieur. Het is een nek-aan-nekrace tussen Real Indigo en Lush Indigo. Omdat ik wel ben gaan houden van diepe kleuren en ik het wel eens aan durf om iets nieuws te proberen, kies ik voor Lush Indigo. Omdat de lambrisering een ombre-effect zal krijgen, zal de kleur sowieso vervagen in het wit. Ook daarom vind ik het beter om een sprekende kleur als basis te gebruiken. Kortom, Lush Indigo it is! De kleuren zijn gekozen dus ik kan aan de slag. Over een week lees (en zie) je alles over het eindresultaat. Stay tuned!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Flexa

Hoe vond je dit artikel?

Deel hem met je vrienden