Recept: Een gezonde cakesmash

Bananencake met Griekse yoghurtcrème

19.02.2018 -
  • Recept

Gisteren werd Olle 1 jaar en dat betekent, naast o-mijn-god-wat-gaat-het-snel-lachen-stiekem-huilen, natuurlijk cakesmash! En daarvoor besloot ik zelf de taart te maken. Klein, gezond, maar machtig qua smaak. Omdat ik het zonde vind om een grote taart weg te moeten gooien (want let’s face it, het meeste van de taart gaat de prullenbak in) en omdat ik vind dat lekker ook best gezond kan zijn. En dat geldt zelfs voor een verjaardagstaart!

Recept: Een gezonde cakesmash Recept: Een gezonde cakesmash Recept: Een gezonde cakesmash

De basis van dit recept vond ik bij Lisa goes vegan. Hij is super eenvoudig en het resultaat is héérlijk. Ik houd van wat crème als topping, maar cream cheese of botercrème vind ik iets te machtig voor deze al flink vullende taart. Daarom gebruikte ik Griekse yoghurt als frosting.

 

Ingrediënten (voor één klein taartje)

4 bananen

6 pitloze dadels

250 gram speltmeel

1/2 el bakpoeder

2 el kokosolie

1/2 el baksoda

1/2 el appelazijn

250 gram Griekse yoghurt

4 el honing

snufje zout

blauwe bessen

 

Benodigdheden

2 bakblikken met een diameter van 15 cm

Keukenmachine

 

De bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vermaal de bananen, dadels, speltmeel, bakpoeder, kokosolie en zout tot glad mengsel. Meng in een glaasje de baksoda met de appelazijn. Voeg dit toe aan het mengsel. Giet alles in de twee bakblikken en bak de taartjes in 30 minuten op 180 graden goudbruin.

 

Als de cakes klaar zijn laat je ze even afkoelen op het rooster. Snijdt daarna met een broodmes de bolle top van de cake af. Meng de Griekse yoghurt in een bakje met de honing. Zo krijg je een heerlijk zoete crème om de taart te bedekken. Smeer de yoghurt op de eerste cake, leg de volgende cake er bovenop en besmeer de boven- en zijkant van de taart. Garneer met blauwe bessen en enkele suikertjes.

 

Het resultaat

De taart zag er, al zeg ik het zelf, prachtig uit! 🙂 Perfect voor een redelijk gezonde cakesmash. Ofja, cakesmash. Wij hebben blijkbaar een heel net jongetje opgevoed, want hoewel ik een zeil had opgehangen om mijn muren en vloer te beschermen, hoefde zelfs Olle’s kleding niet vervangen te worden. Hij pikte heel netjes één voor één de besjes van de taart en haalde voorzichtig zijn vingertjes door het ‘glazuur’ om het daarna heel bedachtzaam in zijn mondje te stoppen. De grote jongen… 😉

Recept: Een gezonde cakesmash Recept: Een gezonde cakesmash Recept: Een gezonde cakesmash

Hoe vond je dit artikel?

Deel hem met je vrienden