Een terugblik op ons eerste jaar samen

Little Talks

08.03.2018 -
  • Artikel

Hoera, Olle is al weer ruim één jaar oud! Op 18 februari blies ik samen met hem zijn eerste kaarsje uit en ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe hij het eerste jaar gevonden heeft. Omdat ik zoveel positieve reacties kreeg op mijn vorige interview met mijn ukkie, heb ik besloten om nog een keer met hem aan tafel te gaan zitten. Dit is Little Talks!

Little Talks: Het eerste jaar

Shari: Hieperdepiep…

Olle: Hoeraaa! Krijg ik nu weer taart?

Shari: Als je hem deze keer wel in stukken slaat.

 

O: Hè getsie, dat is toch zonde. Waarom zou ik de taart tegen de muur gooien als ik hem ook op kan eten?

S: Ja, daar zeg je wat. Eigenlijk is het maar een raar gebeuren, zo’n cakesmash.

 

O: Vertel mij wat. Zit je daar aan je taartprimeur en dan gaat iedereen ook nog eens naar je zitten staren. Ongemakkelijk hoor!

S: Maar je was jarig, Olle! Dat is een hele mijlpaal, je bent al zo groot!

 

O: Ik voel me ook groot! Kijk, ik kan al sta- Oeps! *Bots*

S: Ojee.

 

O: *Snik*

S: Oef, kusje erop, jongen!

Little Talks: Het eerste jaar

O: Dat is beter… Maargoed, een jaar al.

S: Een jáár al! En wat heb je al veel meegemaakt, hè?

 

O: Ik moet zeggen dat ik de bevalling het minst leuk vond, wat jij?

S: Hihi, snap ik. Het was behoorlijk heftig, maar achteraf zou ik het zo weer doen.

 

O: Nog een Olle?

S: Als dat toch eens kon! Ik zou wel 10 Olle’s willen!

 

O: Pfoe, maar hoe houd je ze dan uit elkaar? Olle 1, Olle 2, Olle 3… En dan moet ik zeker mijn speelgoed delen? Als ze maar van mijn drumstel afblijven.

S: Kleine Rock Hero! Maar je hebt wel meer favoriete speeltjes, toch?

 

O: Ja, mijn fiets! Daar rijdt ik het allerliefst op! Ik kan zelfs al zonder handen. Kijk maa- *Bots*

S: Oef! Kusje erop!

 

O: Auw.

S: Ja, je valt wat af tegenwoordig.

Little Talks: Het eerste jaar

O: Nou… Over vallen en opstaan gesproken; hoe vind jij dat het eerste jaar gegaan is?

S: Ik zeg graag dat we wat opstartproblemen hadden. Ik moest even wennen aan mama worden, iets wat zo heftig was en waar ik totaal niet op voorbereid was. En jij moest helaas wat buikkrampjes en een nare verborgen reflux overwinnen. We zijn best veel bij het consultatiebureau, de huisarts en de kinderarts geweest. En dan wordt je ook nog eens door iedereen iets anders geadviseerd. Daar wordt je als moeder ontzettend onzeker van, zo vermoeiend!

 

O: Ugh, ik word er weer moe van als ik er aan terugdenk.

S: Maar na drie maanden voelden we ons allebei beter en konden we pas écht van elkaar genieten. De zomer was heerlijk hè?

 

O: Lekker wandelen en buiten spelen en eten.

S: En dat wordt komende zomer alleen maar leuker. Dan kun je lekker in je blote billen door het gras lopen en op je fietsje naar buiten.

Little Talks: Het eerste jaar

O: Graag! De winter is niet mijn favoriete seizoen.

S: Ik kan je geen ongelijk geven na drie maanden aaneengesloten verkoudheden en keelontstekingen. Wij grote mensen denken snel dat jullie ukkies het maar lekker hebben; beetje eten, poepen en slapen. Maar het valt niet mee, hè?

 

O: Zolang jij en papa en de buurt zijn vind ik alles best. Gelukkig ben je me sinds afgelopen week weer gaan dragen. Mijn favoriete combinatie: wandelen en knuffelen tegelijk!

S: En het is stiekem ook een compliment voor jou; zo zwaar ben je nog niet! Ik geniet er ook van!

 

O: En heb je nog goede voornemens voor het komende jaar?

S: Ik heb afgelopen jaar geleerd dat opvoeden vooral loslaten is, hoe cliché het ook klinkt. Dat ga ik proberen te blijven doen. Ik was het niet meteen helemaal eens met hoe mijn opvoedingstechniek begon, ofja, dat er eigenlijk geen techniek bleek te zijn. Maar ondertussen vind ik mezelf wel een relaxte mama. En wat zijn jouw goede voornemens?

 

O: Ik ga proberen niet drie boterhammen tegelijk in mijn mond te stoppen.

S: Prima plan! Ik steun je!

Little Talks: Het eerste jaar

Hoe vond je dit artikel?

Deel hem met je vrienden