Mijn tweedehandsjes in de spotlight

Klassiek meets modern

17.03.2018 -
  • Artikel

Iets aan oude schilderijen trekt mij aan. Verftechnieken met dikke penseelstroken, robuuste houten lijsten. Het geeft je interieur lading, maar kan het ook heel oubollig aan doen voelen. Hoe verwerk je die klassieke touch in een modern interieur? Ik ging op onderzoek uit. Want mijn tweedehandsjes verdienen wel een spotlight.

MOHN in de Telegraaf

Museum in huis

De twee schilderijen die ik een plek wil geven, zijn niet zomaar tweedehands. Eén van de twee komt van mijn oma en de ander van de oma van Mike. Met liefde gegeven en ontvangen. Het schilderij van mijn oma hangt al een tijdje aan de muur en de tweede staat daaronder op de kast. Omdat ik twee van zulke schilderijen bij elkaar nogal te druk en oubollig aan de muur vind, wist ik er tot nu toe nog geen mooi plekje voor te verzinnen. Hier is iets speciaals voor nodig.

Kleurinspiratie

Eerst maar even wat vorm en kleurinspiratie opdoen. Hiervoor sla ik het liefst wat tijdschriften en Pinterest open. Foto’s bij elkaar zoeken en op elkaar afstemmen, om zo ideeën te spuien en de beste uit te kiezen. Met behulp van Pinterest maakte ik de onderstaande moodboard, met het blauw wat op de lambrisering zit en de kleuren die ik, in combinatie met de schilderijen, ook graag op de muur terug zie. Als je een blik op dit moodboard werpt, zie je al snel dat ik naar hout en metallickleuren op de muur wil.

Beeldmateriaal: Pinterest

Mijn tweedehandsjes in de spotlight
Mijn tweedehandsjes in de spotlight

De gouden schijf

Het gouden dienblad dat rechts op het moodboard te zien is, gaf me een idee. Ik ben van het idee van grafische vlakken in het interieur gaan houden en daar past een metallic cirkel perfect bij. Het lijkt me prachtig om de schilderijen in een gouden schijf op de muur te hangen. Alsof ze ook echt in de spotlight staan. Na een hoop kleurstaaltjes opvragen, uitproberen en overwegen, wat echt niet meeviel, koos ik voor de kleur Sweet Escape van Flexa Creations, een koele goudtint die perfect past bij het blauwe Lush Indigo op de muur.

 

Ik heb zin om aan de slag te gaan! Binnenkort zal ik jullie laten zien hoe ik de cirkel ga schilderen en laat ik jullie natuurlijk het eindresultaat zien. Stay tuned! 🙂


Hoe vond je dit artikel?

Deel hem met je vrienden