Recept: Olle’s Oats

Een rijk ontbijt in 1 minuut

21.03.2018 -
  • Recept

Olle is al een tijdje van de fles af en om dat voor hem zo leuk mogelijk te maken, maak ik dagelijks overnight oats voor hem. Heerlijke havermout die je een nachtje in de koelkast laat staan om het de volgende ochtend op te peuzelen. Het is super lekker, veganistisch én ontzettend eenvoudig. Hieronder vind je drie variaties waar je zelf ook een goede kickstart van krijgt!

Recept: Olle's Oats

Banana boost

( halve banaan // 150 ml amandelmelk // 6 el havermout // 1 el gebroken walnootjes )

Avond: prak de banaan fijn met een vork. Voeg de melk toe en klop lekker luchtig. Schep vervolgens de havermout door het mengsel en roer goed door. Bewaar het in een potje en zet de oats in de koelkast.

Ochtend: Warm de pap eventueel even op en garneer met walnootjes.

Recept: Olle's Oats

Apple pie

( halve zoete appel // halve peer // 150 ml amandelmelk // 6 el havermout // 1 tl kaneel // 1 el rozijnen // 1 el gebroken walnootjes )

Avond: Voeg de melk en de havermout bij elkaar. Schil de appel en rasp deze door de oats. Voeg de rozijnen, walnoot en kaneel toe, meng het goed door elkaar en zet het potje afgedekt in de koelkast.

Ochtend: Warm de oats eventueel even op. Schil de peer, snijdt deze in dunne partjes en gebruik deze om de oats te garneren.

Recept: Olle's Oats

Sunny morning

( halve mango // 150 ml amandelmelk // 6 el havermout // 2 el blauwe bessen // 2 el kokos rasp )

Avond: Schil de mango en snijd deze in kleine blokjes. Voeg de melk, havermout en kokos rasp toe. Snijd de blauwe besjes door de helft en roer deze door de oats.

Ochtend: Deze oats is het lekkerst als ie koud is, niet opwarmen dus. Garneer met nog wat extra besjes en kokos.


Hoe vond je dit artikel?

Deel hem met je vrienden