DIY: Tweedehands in de spotlight

De perfecte cirkel

08.04.2018 -
  • DIY

Het leven met te veel hobby’s en een dreumesje is druk druk druk, dus ik ben zo blij dat ik eindelijk mijn nieuwste projectje kan delen! Een tijdje terug al liet ik jullie weten mijn tweedehands schilderijtjes een specialere plek in de woonkamer wilde geven. Ik schilderde een gouden cirkel om de lijstjes een centrale plek op de muur te geven. Je leest hieronder hoe…

DIY: Tweedehands in de spotlight

In een vorig blogartikel liet ik mijn plannen voor de muur al zien. Ik was op zoek naar een mooi plekje voor de schilderijen die we van onze oma’s hebben gekregen en een beetje goud past perfect bij de blauwe lambrisering in Lush Indigo. Daarom koos ik voor een gouden cirkel in de kleur Sweet Escape van Flexa.

 

Hoe ga je te werk?

Om zo’n perfecte cirkel te tekenen heb je niet veel nodig. Een touwtje, wat plakband een potlood en natuurlijk je verf en een kwast. Eerst bepaal je de grootte van je cirkel. Bij mij was dat bijvoorbeeld 130 cm, dus knipte ik een touwtje van iets groter dan 65 cm. Deze plak je in het midden van je cirkel vast aan de muur en aan de andere kant maak je een lusje waar je het potlood doorheen steekt. Vervolgens kun je door het touw strak te trekken een perfecte cirkel om het middelpunt heen tekenen. Daarna vul je de cirkel in met je verf. De tweede laag deed ik met een verfroller, zodat de verf mooi streeploos zou opdrogen. In de video hieronder laat ik je zien hoe je zo’n cirkel op de wand schildert:

DIY: Tweedehands in de spotlight

Museum in huis

O, o, o, wat een eindresultaat! 🙂 De schilderijtjes hebben nu een mooi plekje aan de muur en hangen niet meer als los zand op de witte wand. Het toevoegen van een likje verf zorgt op deze manier juist voor méér rust in het interieur. Ik voegde er een mooie print van Liekeland aan toe, die het groen uit één van de schilderijen deelt. En de pauwenveren die ik bij de Intratuin kocht, passen ook nog eens perfect bij het classy uiterlijk van de gouden schijf. Jeej! 😀

 

Ik ben benieuwd wat jullie van het resultaat vinden, maar ook hoe jullie deze (en de vorige) tutorial ervaren. En zijn er nou specifieke verftechnieken die je in een volgende tutorial graag behandeld zou zien worden? Laat het dan even weten in de comments of stuur een mailtje naar hoi@sjaartje.nl.

DIY: Tweedehands in de spotlight DIY: Tweedehands in de spotlight DIY: Tweedehands in de spotlight

Hoe vond je dit artikel?

Deel hem met je vrienden