10x natuurlijke make-up

Voor de natural beauties

04.05.2018 -
  • Artikel

Ik moet mijn 12-jarige ik toch echt teleurstellen, maar ik draag graag make-up. Ik ben er liever niet langer dan 15 minuten mee bezig, maar ik voel me nu eenmaal wat zekerder van mezelf met een laagje kleur. Wat ik wel steeds belangrijker vind, is dat de make-up die ik gebruik goed voor mij én voor de wereld is. Daarom 10 biologische alternatieven voor make-up.

1 Een goed afgewerkte basis is het halve werk. Zo zorgt deze mineral powder van Benecos voor een perfecte finish. Dit poeder is 100% vegan en BDIH-gecertificeerd, een keurmerk voor natuurlijke cosmetica. 2 Ik gebruik liever lipgloss dan lippenstift, omdat het natuurlijker aanvoelt dan de vaak vettige en dikke laag die lippenstift achterlaat. Deze gloss van Lavera voedt de huid met o.a. sheaboter, cacaoboter en olijfolie. Daarnaast is hij 100% natuurlijk en NaTrue gecertificeerd. Verkrijgbaar in verschillende naturelkleuren, waaronder deze Hazel Nude. 3 Leuk, al die cosmetica, maar het werkt alleen als je eigen huid ook gezond is. De Dream Steam Tab van LUSH laat je vallen in een kom heet water, waarna je al stomend alle verzorgende ingrediënten in je op kan nemen. Het resultaat; een zachte en schone huid. De producten van LUSH zijn vegan, dierproefvrij, handgemaakt én een lust voor het oog. 4 Deze oogschaduw van Zuii Organic is niet alleen parfumvrij en voor een groot deel biologisch. Hij is ook in veel verschillende kleurencombinaties verkrijgbaar! Deze make-up bevat vitaminen en mineralen en een melange van verschillende verzorgende bloemen en is daarom perfect voor mensen met een gevoelige huid. 5 Ik houd van nagellak, maar het stinkt zo vreselijk en het verwijderen ervan (lees aceton inhaleren) kan ook niet goed voor je zijn. Provida komt daarom met een bio nagellak (minstens 95% biologisch) zonder al die chemische stoffen. Hij is zelfs voor zwangeren en kinderen helemaal veilig. Beschikbaar in verschillende kleuren.

6 Ik heb een ontzettend bleke huid, dus een beetje blush kan ik wel gebruiken. De biologische blush van Emani is 100% vegan, dierproefvrij en op natuurlijke basis, waardoor het ook nog heel lief voor de huid is. Leuk detail; de verpakkingen van Emani zijn van recycled en afbreekbaar papier. Win-win! 🙂 7 Ik vind het concept foundation in veel gevallen een beetje krom. Om ‘mooier’ te zijn smeer je een laag kleur over je gezicht, die daar de hele dag netjes blijft zitten. Hoe houdt je huid het vol?! De foundation van Couleur Caramel is gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten (99%). Het hyaluronzuur zorgt er daarnaast voor dat je huid jong en soepel blijft. 8 Mooi! Met dit oogpotlood van Pacifica krijg je direct een frisse oogopslag. Hij is ook als primer en concealer te gebruiker. Het potlood bevat verschillende vitaminen en vetten om de huid te verzorgen en veroudering tegen te gaan. Zacht voor de huid dus, maar tóch longlasting. 9 Nog iets moois van LUSH, de Eyes Right mascara. Voorzien van vitamine A, C en E, dus deze mascara verzorgt je wimpers tot in de puntjes. Speciaal gemaakt voor gevoelige ogen en God knows dat ik die heb! De lege verpakkingen mogen bij LUSH ingeruild worden voor een gratis gezichtsmasker. Wat aardig! 10 RUIK is het verhaal van een broer en zus Boye en Noëlle, die hun hele leven al een passie voor parfum hebben. Dat veel parfums tegenwoordig vol zitten met chemische stoffen, vonden zij ontzettend zonde. Zij maken hun parfum van weggooiers, zoals kerstbomen en sinaasappelschillen. Ik draag al sinds de winter de heerlijk kruidige geur ‘DEN‘ en dit blijft toch wel mijn favoriet. Mooi detail; RUIK parfums zijn 0% waste; van de ingrediënten tot de verpakking.


Hoe vond je dit artikel?

Deel hem met je vrienden