Shoppen bij OTTO

Natuurlijke en eerlijke producten

24.10.2018 -
  • Artikel

Als je dacht dat duurzaam shoppen iets is voor kleine concept stores in verstopte straatjes in de stad, think again! Ik nam een kijkje in het duurzame assortiment van OTTO. En daar zitten zeker wat pareltjes tussen!

GOODproduct

OTTO hanteert een eigen keurmerk genaamd GOODproduct. Dat houdt in dat de producten die hieronder vallen milieuvriendelijk en maatschappelijk verantwoord zijn. Producten van biologisch katoen of FSC-gecertificeerd hout bijvoorbeeld. Of producten die geproduceerd zijn onder eerlijke arbeidsomstandigheden. Ik vond in het assortiment verschillende mooie natuurlijke en eerlijke producten. De mooiste tien…

1 Een mooi vloerkleed vormt de basis van je zithoek. Dit Ecorepublic kleed is verkrijgbaar in 13 verschillende kleuren en 5 afmetingen. Gemaakt van hennep, een materiaal dat uiterst duurzaam geproduceerd kan worden en ook nog eens zeer slijtvast is. Tot slot ‘GoodWeave’-gecertificeerd, dus onder eerlijke arbeidsomstandigheden en met het milieu hoog in het vaandel. 2 Textiel in je woning zorgt voor warmte- én geluidsisolatie en een behaaglijk gevoel. Raambekleding is daar een goed voorbeeld van. Deze gordijnen van Guido Maria Kretschmer gemaakt van biologisch katoen (GOTS gecertificeerd) en daarnaast ook in verschillende natuurlijke tinten verkrijgbaar. 3 Heeeerlijk, sinds afgelopen week kruip ik ‘s avonds weer lekker onder een dekentje. Dit prachtexemplaar van Tom Tailor is lekker dik, gemaakt van heerlijk zachte wol én is Öko-Tex gekeurd. Verkrijgbaar in de mooie basics antraciet en marineblauw. 4 De kaarsen van Wiedemann worden zoveel mogelijk ‘groen’ gemaakt; met minimale CO2 uitstoot (de uitstoot die wel plaatsvindt, wordt gecompenseerd), verkorting van transportafstanden en recycling van afvalstoffen. Een mooi gedachtegoed dat mooie kaarsen oplevert. 5 Bloomingville houdt van natuurlijke materialen. Dat is ook te zien in deze basic handgevlochten mand van zeegras. Een materiaal dat ontzettend sterk en 100% biologisch afbreekbaar is.

6 Natuurlijke stoffen, daar word ik blij van. Net als van grafisch design. Dit kussen is best of both worlds. Gedrukt op 100% katoen en gevuld met veren, dus geen statische lading na het bankhangen (wel zo fijn) en een héél lekker zacht kussen is het resultaat. 7 Wauw, altijd verse bloemen met dit prachtige statement in huis! Dit eye-catching bloemetjesbehang van Komar wordt geproduceerd in Duitsland (weinig milieubelasting door transport) en is FSC-gecertificeerd. 8 Nog zo’n mooi woondekentje met warm basic motiefje. Deze plaid van Schöner Wohnen is lekker groot (140 x 200 cm), heerlijk warm en gecertificeerd volgens de Öko-Tex100-standaard. In vier variaties verkrijgbaar. 9 Hoe leuk ook is deze kaars van Wiedemann? De vrolijke olifant is imposant (19,5 x 22 cm hoog) en zó mooi dat je hem eigenlijk helemaal niet aan wilt steken. Doe je dat toch, dan ben je er in ieder geval verzekerd van een roet- en walmvrije brandtijd. Net als alle kaarsen van Wiedemann is ook deze klimaatneutraal geproduceerd. 10 Helemaal verliefd ben ik, op deze kapstok van Karup. Typisch Scandinavisch, met de de strakke lijnen, natuurlijke materialen en daarom oh zo mooi in al z’n eenvoud. Het frame is gemaakt van massief FSC-gecertificeerd grenenhout en de spiegel aan de leren lusjes is ware eye-candy!


Hoe vond je dit artikel?

Deel hem met je vrienden