Bubbles: Natuurlijke producten met een boodschap

"For our kids and the planet"

20.01.2019 -
  • Review

Het valt niet altijd mee om de juiste groene keuzes te maken, ook op het gebied van verzorging. Vooral bij de producten die ik voor Olle koop, vind ik het lastig om door de bomen het bos te zien. Gelukkig stuit ik zo nu en dan op een product met een goed verhaal, zoals Bubbles; een lijn natuurlijke verzorgingsproducten voor de allerkleinsten.

Bubbles: Natuurlijke producten met een boodschap

Waarom Bubbles?

De producten van Bubbles trokken me direct aan. Ze zijn gemaakt met zorg voor onze kinderen en de natuur, bestaand uit alleen natuurlijke en biologische ingrediënten. De items zijn biologisch afbreekbaar (handig als al die zeepresten door het afvoerputje wegstromen) en de verpakking is gemaakt van biobased PET, plastic wat goed gerecycled kan worden.

 

Maar al dat moois was nog niet eens doorslaggevend voor mij. Wat dit merk écht speciaal maakt, is de boodschap die uitgedragen wordt. Niet alleen dat we zuinig moeten zijn met onze planeet, maar vooral dat dit een gedachtegoed is die we aan onze kinderen mee moeten geven. Op de verpakking wordt op speelse manier uitgelegd wat de impact is van wat we allemaal via het afvoerputje wegspoelen tijdens het badderen / douchen. Die bewustwording is ontzettend belangrijk. Immers, de jeugd is de toekomst, toch?

Bubbles: Natuurlijke producten met een boodschap

De review

Er zijn drie Bubbles producten; badschuim, shampoo en conditioner. Alledrie komen ze in vrolijke flesjes met een doseerpompje. Olle speelt heel graag met schuim in bad, dus deze probeerden we direct uit. Het schuimt lekker, maar niet te veel. Dat levert een minder imposante ‘schuimbaard’ op, maar is wel direct bewijs van de afwezigheid van allerlei chemische ingrediënten. De shampoo en conditioner schuimen bij het inbrengen en zijn ook goed uit te wassen.

 

De geur van de producten is heel subtiel en fris. Normaal gesproken houd ik van iets meer uitgesproken geuren, maar juist voor kinderen is dit perfect. Veel verzorgingsproducten barsten van het parfum. Ten eerste is dat niet goed voor de gevoelige huid. Ten tweede wil ik helemaal niet dat mijn kind naar bloemetjes of iets dergelijks ruikt, maar naar zichzelf. Ik geniet er met volle teugen van dat Olle nog geen zwetende tiener is en nog een beetje naar ‘baby’ ruikt… 😉

 

De verpakking is ook echt een succes. Olle speelt graag met alles wat ie in zijn handen krijgt. De vrolijke beestjes op de flessen worden allemaal door hem benoemd en maken van het badderen een klein feestje. Deze producten zijn wat mij betreft helemaal goedgekeurd!

Bubbles: Natuurlijke producten met een boodschap
Dit artikel is geschreven in samenwerking met Bubbles Bodycare

Hoe vond je dit artikel?

Deel hem met je vrienden