Hoera! Gender reveal!

It's a...

31.01.2019 -
 • Artikel
 • Recept

Je hoort veel moeders vertellen dat de tweede zwangerschap véél sneller gaat, mede doordat je al een kindje hebt waar je mee bezig bent. Ik moet zeggen dat ik hier he-le-maal niets van merk! Sterker nog, de tijd lijkt nog trager voorbij te trekken dan toen ik zwanger was van Olle. Zo leek ook de 20-weken echo zó lang op zich te laten wachten. Vorige week was het eindelijk zo ver. De uitslag? Een beweeglijk en gezond baby’tje ligt lekker in mijn buik te koprollen. Zo’n ontzettend fijn gevoel! En een mooie bijkomstigheid; we leerden meteen of het een jongetje of een meisje is!

Chocoladesoesjes

Vrijdag leerden we ons ukkie een stukje beter kennen en dat vierden we op zaterdag met een kleine gender reveal. Voor de gelegenheid bakte ik chocoladesoesjes gevuld met banketbakkersroom. Yum! Het recept vind je hieronder:

Gender reveal

Voor de soesjes:

 • 100 ml melk
 • 100 ml water
 • 100 gram boter
 • snufje zout
 • 100 gram bloem
 • 3 eieren
 • 180 gram chocolade (Tony’s Chocolonely)

 

Voor de banketbakkersroom:

 • 500 ml melk
 • 150 gram suiker
 • 4 eidooiers
 • 2 el bloem
 • 1 vanillestokje
 • Flesje kleurstof

 

Verwarm de oven voor op 210 ºC. Doe de melk, water, boter en zout in een steelpannetje en breng het aan de kook. Zodra het mengsel kookt haal je de pan van het vuur en voeg je al roerend de bloem toe. Zodra alles gemengd is zet je de pan voor 5 minuten terug op het vuur. Blijf het mengsel goed door de pan roeren, zodat het niet aanbakt. Doe vervolgens het deeg in een kom en meng hier één voor één de eieren doorheen. Zodra de eieren goed gemengd zijn en je een glad beslag hebt, ben je klaar. Leg een stuk bakpapier klaar op het ovenrooster. Verdeel met twee lepels het beslag in balletjes van ongeveer 3cm over het rooster. Bak de soezen in 25 minuten goudbruin.

Gender reveal

Haal voor de banketbakkersroom het merg uit het vanillestokje en breng deze aan de kook in een pan met de melk en de helft van de suiker. Meng de eidooiers met de rest van de suiker tot het losgeklopt is en voeg daarna de bloem toe. Voeg het eiermengsel toe aan het melkmengsel en breng het al roerend aan de kook. Laat het zo’n 5 minuten zachtjes doorkoken, voeg de kleurstof toe en laat het daarna afkoelen.

 

Smelt ondertussen de chocolade au bain marie. Zodra de soezen goed afgekoeld zijn, kun je ze vullen met het banketbakkersroom. Stort de room in een spuitzak en prik met de tut gaatjes in de soezen waarna je de vulling inbrengt. Leg een stuk bakpapier klaar op het aanrecht. Neem de soezen één voor één door de gesmolten chocolade. Doe dit op zo’n manier dat de opening met chocolade bedekt raakt. Op die manier zullen de soezen van tevoren het geslacht van de baby niet verraden 😉 Je kunt de soezen nog versieren met sprinkles, om het geheel nog wat feestelijker te maken! Laat de chocoladesoezen drogen op het bakpapier, voordat je ze serveert. Ik stapelde mijn soezen tot een kleine toren en garneerde met wat zoete popcorn!

 

Enne oja… It’s a boy! <3

Gender reveal

Hoe vond je dit artikel?

Deel hem met je vrienden