Een duurzame lente-garderobe bij OTTO

Kijkje in de 'GOODfashion' categorie

11.04.2019 -
  • Artikel

Ah heerlijk, de temperaturen stijgen weer en het zonnetje laat zich weer wat vaker zien. Tijd voor weer wat fleurige lente musthaves. Ik nam een kijkje in de modeshop van OTTO en spotte een hoop moois!

Een kijkje in de damescollectie van OTTO levert wat mooie vondsten op op het gebied duurzaamheid. Denk aan materiaal (biologisch katoen / lyocell) maar ook werkwijze (‘Cotton made in Africa’). OTTO heeft daarnaast een speciale categorie ‘GOODfashion‘, die een selectie duurzame producten laat zien. Een greep uit de collectie:

1 Jeans van ARIZONA, gemaakt van 76% ‘Cotton made in Africa’ katoen. ‘Cotton made in Africa’ zet zich in voor duurzame katoenteelt in Afrika; beter voor het milieu en de arbeidsomstandigheden van de katoenboeren. 2 Fleurig koraalgekleurd jurkje gemaakt van 100% gerecycled polyester. Pantone riep deze vrolijke knalkleur al uit tot de kleur van 2019 en dat is ook in de mode goed te zien. 3 Deze blouse is gemaakt van lyocell, een duurzame stof gemaakt van een vezel van houtsnippers. De productie van lyocell is minder belastend voor het milieu en de stof is heerlijk zacht. 4 Broekrok gemaakt van lyocell, wat een mooierd, hè? Ook verkrijgbaar in donkerblauw. Combineer met een basic top en sandaletten in een knalkleur en you’re ready to go! 5 Zo fijn, zo’n basic met nét iets extra’s. Dit overhemd van Selected Femme is een pareltje om te zien én gemaakt van gerecycled polyester.

6 Oh People Tree, wat een mooi merk! Zoveel mooie basics met een twist en allemaal gemaakt van 100% biologisch katoen. Deze broekrok is daar een goed voorbeeld van! 7 Nog iets moois van ARIZONA, namelijk deze jeans blouse gemaakt van katoen dat boeren in Afrika ondersteunt in een milieuvriendelijk productieproces en betere arbeidsomstandigheden. 8 Wat is dit een leuke shorts in ditto kleurtje! Ook gemaakt van lyocell én verkrijgbaar in zwart, voor een stoere leather look. Zo ben je helemaal klaar voor het festivalseizoen. 9 En ook dit fijne jurkje is gemaakt van zacht lyocell. Het laat zien hoe ontzettend veelzijdig de denim-look is en maakt je in één keer klaar voor de lente. Niets meer aan doen! 10 Dit topje van Selected Femme is lekker luchtig en schreeuwt ‘lente’! Ook verkrijgbaar in licht roze en donkerblauw, dus voor ieder wat wils. De top is daarnaast gemaakt van soepel gerecycled polyester.


Hoe vond je dit artikel?

Deel hem met je vrienden